stappenplan

Automatisch water geven

Een mooie tuin vol bloemen, planten en een gazon? Dat vraagt behoorlijk wat tijd en aandacht. Met slimme apparaten kun je tuinieren makkelijker maken. De GARDENA Smart Water Control set is een automatisch watergeefsysteem voor in de tuin. Met dit slimme watergeefsysteem kun je bijvoorbeeld ook je tuin water geven tijdens vakantie. De GARDENA Smart Water Control set bestaat uit de smart Gateway, een sproeicomputer en de app. Deze apparaten besturen samen automatisch de watertoevoer in de tuin. Zo blijven je planten het goed doen en kan je zonder zorgen van huis. Lees in dit stappenplan alles over het automatisch bewateren van je tuin.

Tip!

Met het systeem van GARDENA kan je nog meer automatiseren in de tuin. Koppel er andere handige apparaten aan, zoals een robotmaaier of een slim irrigatiesysteem voor een heg. Ook dit loopt allemaal via dezelfde app.

stap 1

De smart Gateway installeren

Met de smart Gateway bedien je de watertoevoer en bepaal je de sproeitijden. Ook verbind je hiermee het sproeisysteem en de app. Plaats de smart Gateway op een centrale plek in huis. Verbind het apparaat vervolgens via wifi. Gebruik hiervoor de GatewayID die je op de sticker aan de onderkant van de Gateway vindt. Voer ook je wifi-wachtwoord in. Heb je geen wifi? Gebruik dan een LAN-kabel om de smart Gateway te verbinden.

stap 2

De app downloaden en installeren

Download de app GARDENA smart system. Doorloop de stappen in de app om de Gateway te verbinden. Het handige van deze app is dat je de besproeiing op afstand kan besturen, waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld door de sproeitijden in te stellen via de app. Met zo’n tuin sproeier timer heb je geen omkijken meer naar het onderhouden van je gazon.

stap 3

De sproeicomputer installeren

De GARDENA Smart Water Control sproeicomputer of irrigatiesysteem sluit je aan op de buitenkraan en de slang van de sproeier. De app stuurt het ventiel van de sproeicomputer aan en neemt zo de rol van de waterkraan over.

Doe eerst drie batterijen in het apparaat. Sluit de sproeicomputer vervolgens aan op de buitenkraan. De GARDENA set wordt geleverd met een paar koppelstukjes voor de waterkraan. Afhankelijk van de kraan die je hebt, kan je zien welk koppelstukje het best past. Plaats vervolgens het koppelstukje en verbind de slang met het sproeisysteem. Nu kan de sproeicomputer via de app op afstand worden bestuurd en ingesteld.

stap 4

De sproeier aansluiten

Bevestig de sproeier aan de tuinslang. Kies bij een kleine tuin voor een kleine sproeier. Heb jij een grotere tuin? Ga dan voor een sproeier met een groot bereik, zoals een zwenksproeier.

stap 5

Het systeem testen

Test of het sproeisysteem en de app goed samenwerken. Dit doe je door in de app het bewateren te starten. Het GARDENA-systeem kun je ook handmatig bedienen. Gebruik hiervoor de knop van de sproeicomputer. Druk twee keer op de knop om water via de sproeicomputer uit de kraan te laten stromen. Druk vervolgens één keer op dezelfde knop om de kraan weer uit te zetten. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een gieter snel met water wilt vullen.

Benodigdheden

Gardena Smart Water Control set
6 klantreviews
De smart Besproeiingscomputerset van Gardena bestaat uit de smart Besproeiingscomputer en de smart Gateway. De computer bestuurt automatisch de bewatering van je tuin en stemt d... De smart Besproeiingscomputerset van Gardena bestaat uit de smart Besproeiingscomputer en de smar...
229.
00
Bekijk alles in watertimer
Gardena Aquazoom M E4
4 klantreviews
De Gardena Aquazoom M E4 is de ideale sproeier voor rechthoekige oppervlakken. De sproeier heeft een traploos instelbare reikwijdte van 7 meter tot maximum 18 meter. Daarmee kan... De Gardena Aquazoom M E4 is de ideale sproeier voor rechthoekige oppervlakken. De sproeier heeft ...
46.
99
Bekijk alles in zwenksproeier
Garden Classic tuinslang 15 meter
Uitstekend beoordeeld
14 klantreviews
De Gardena classic tuinslang 15 meter is een PVC-slang die zowel drukbestendig als vormvast is. Deze 13mm slang wordt geleverd zonder aansluitarmaturen en is derhalve een perfec... De Gardena classic tuinslang 15 meter is een PVC-slang die zowel drukbestendig als vormvast is. D...
20.
49
Bekijk alles in tuinslang