keuzehulp

Hoe leg ik een balkonvloer met betontegels aan?

Door een balkonvloer met betontegels aan te leggen, zorg je zelf direct voor een weerbestendig terras. Deze tegels zijn namelijk behoorlijk robuust! Daardoor legt zo’n vloer ook behoorlijk wat gewicht op je balkon, maar daar kun je rekening mee houden.

stap 1

Stevige dakbedekking voor betonnen tegels op je balkonvloer

Wanneer je kiest voor een balkonvloer van betontegels, moet je er zeker van zijn dat je dakbedekking het gewicht aan kan. Kies altijd voor lichte betonnen tegels, met een dikte van maximaal 4,5 cm. Meet de oppervlakte van je balkon op en bereken hoeveel tegels je nodig hebt en wat daarmee het totaal gewicht wordt. Verder is het belangrijk dat je dakbedekking stabiel en vlak is. Los eventuele oneffenheden eerst op voordat je de balkonvloer legt.

Tip!

Blijkt je balkon niet waterpas te zijn, gebruik dan een verstelbare balkendrager.

stap 2

Leg eerst rubberen tegeldragers

Onder iedere tegel van je balkonvloer moet een rubberen tegeldrager komen te liggen; deze plaats je dan ook voordat je de betonnen tegels legt. De dragers zorgen er straks voor dat het water goed van je balkon kan weglopen en dat er voldoende ventilatie plaatsvindt onder de vloer. Bovendien beschermen ze de ondergrond.

Tip!

Ook voor extra hoogte kun je een verstelbare balkendrager inzetten.

stap 3

Het plaatsen van de tegels

Zodra je de hele oppervlakte van je balkonvloer van dragers hebt voorzien, leg je de betonnen tegels erop. Met kwalitatieve werkhandschoenen heb je een stevige grip op de tegels en bescherm je je handen.

Een vloer van betontegels heb je zelf zo gelegd en is ideaal voor buiten op je balkon. Want van weer en wind zijn deze tegels echt niet onder de indruk.

Benodigdheden

Deze keuzehulp komt voor in