stappenplan

Dak isoleren met PIF isolatie

Je kunt zelf een schuin dak eenvoudig isoleren met PIF isolatie. Goede isolatie is belangrijk, want het werkt twee kanten op: je dak houdt zowel warmte vast als tegen. Hierdoor blijft je huis ‘s winters warm en ‘s zomers koel.

Tip!

PIF isolatie is makkelijk te monteren, en laat geen stofdeeltjes achter die jeuk veroorzaken. Bovendien is het dunner dan andere materialen met een vergelijkbare isolatiewaarde, waardoor het minder ruimte in beslag neemt. Ook is het milieuvriendelijk

stap 1

Opmeten van de dakvlakken

Meet de lengte en de breedte van de dakvlakken tussen de gordingen. Een gording is de horizontale steunbalk die in de lengterichting van een dak hangt, en in feite het dak draagt.

stap 2

Folie op maat snijden

Gebruik een stanley- of ander scherp mes en snijd de folie ongeveer een centimeter korter af. Dit doe je omdat je de folie straks op spanning gaat zetten waardoor het groter uitvalt.

stap 3

Monteren van de isolatiefolie

Deze stap is wat lastiger, dus vraag iemand je even te helpen.
Pak de isolatieschijfjes en schroeven erbij. Houd de isolatie nu goed op z’n plek en schroef hem vast in het midden van de balk in beide hoeken. Let erop dat de isolatie goed strak zit en niet bol komt te staan. Schroef tot slot ook de tussenruimtes strak tegen de balken zodat er geen warme lucht kan ontglippen.

Tip!

PIF isolatiefolie is dampremmend en perfect waterdicht, waardoor er geen dampscherm nodig is. Vocht dat in de vorm van condens in de lucht aanwezig is, kan dus niet door het scherm dringen.

stap 4

Aftapen met luchtdichte tape

Tape alles af met een luchtdichte tape, waardoor een soort luchtkussen ontstaat dat de warmte goed tegenhoudt.

Tip!

Wil je toch liever je dak isoleren met een minerale wol, zoals glaswol? Bekijk dan in deze video hoe dat moet.