inspiratie

Familietuin

Groene, overzichtelijke, kindvriendelijke tuin

(Budgetproof)
Houd jij van ruimte en overzicht? En heb je een druk familieleven en een klein budget? Dan is dit helemaal jouw ontwerp! Een middenpad leidt je in deze tuin in een rechte lijn naar de achterpoort, maar wel langs bloemenborders, een lekkere loungebank, een speelhuisje en een mini-moestuin. In deze gezellige familietuin is ruimte voor iedereen!

Flexibel met (kunst)gras

Met spelende kinderen is een gazon ideaal. Bovendien neemt het veel flexibele ruimte met zich mee, waardoor je het terras indien gewenst kunt verdubbelen. Laat de pergola begroeien met een bloeiende klimplant, zoals een klimroos of bosrank, die zorgt voor natuurlijke schaduw op het gazon.

Tip!

Vind jij het wekelijkse grasmaaien te belastend? Het kunstgras van vandaag is nauwelijks van echt te onderscheiden.

Voor deze tuin hebben wij het volgende gebruikt:

Bekijk alle producten die speciaal zijn geselecteerd voor deze tuin.

Bekijk selectie

Wel de lusten, niet de lasten

Het leven met jonge kinderen brengt soms aardig wat drukte met zich mee; dit tuinontwerp denkt met je mee. De heldere indeling zorgt voor overzicht en brengt rust. Dankzij de verhoogde borders wordt de losse beplanting keurig op zijn plek gehouden. En een schutting in plaats van een haag, bespaart je heel wat uurtjes hagen snoeien.

TIP! Houd jij van groen? Plaats een gaasscherm tegen de schutting en laat er klimplanten tegenaan groeien.

Schuttingen en hekken

Voor deze tuin hebben wij het volgende gebruikt:

Schutting Jumbo Grenen Recht ca. 180x180 cm
490 klantreviews
De schutting Jumbo bij GAMMA Schutting Jumbo is gemaakt van 15 geschaafde grenen planken. De planken zijn bevestigd met behulp van geschoten schroeven. Het grenenhout waar de sc... De schutting Jumbo bij GAMMA Schutting Jumbo is gemaakt van 15 geschaafde grenen planken. De plan...
67.
49
Bekijk alles in tuinscherm

Bekijk alle producten die speciaal zijn geselecteerd voor deze tuin.

Bekijk selectie

Brunchen in de ochtendzon

Even neerstrijken voor een zonnige brunch aan de eettafel, om in de avond wat zonnestralen te vangen op de loungebank achterin; in deze tuin is genoeg ruimte voor ontspanning. Heb je er wel eens over nagedacht dat een tuin op het zuiden juist om schaduwplekken vraagt? Met een schaduwdoek creëer je deze in een handomdraai.

Loungebanken en eettafels

Spelen & leren

In een kleine moestuinbak kunnen allerhande groenten en kruiden worden opgekweekt. Een uitdagend project om samen met de kinderen aan te pakken. Aan de pergola kan een schommel of klimladder opgehangen worden. Ook het speelhuisje biedt urenlang speelgarantie.

Voor deze tuin hebben wij het volgende gebruikt:

Solar buitenlamp Aida
81 klantreviews
De solarlamp Aida is een sfeervolle buiten wandlamp die in elke tuin niet zal misstaan. De geïntegreerde lamp werkt op zonne-energie. Bij zonsondergang gaat de lamp automatisch ... De solarlamp Aida is een sfeervolle buiten wandlamp die in elke tuin niet zal misstaan. De geïnte...
19.
99
Bekijk alles in wandlamp
Houten schommel plank
2 klantreviews
Kinderen zullen veel plezier beleven aan deze veilige schommel in uw tuin! Dit houten schommelzitje van Happy People is uitgerust met sterke touwen en erg stevig. Dankzij het st... Kinderen zullen veel plezier beleven aan deze veilige schommel in uw tuin! Dit houten schommelzit...
12.
99
Niet beschikbaar
Bekijk alles in schommel

Bekijk alle producten die speciaal zijn geselecteerd voor deze tuin.

Bekijk selectie

Opbergruimte in overvloed

Je zou het bijna vergeten, maar een tuin met onvoldoende opbergruimte kan nooit opgeruimd ogen. Een overkapping zorgt in deze tuin voor een opbergplek voor de fietsen en het tuingereedschap. Vlak bij huis is nog een extra opbergplek gecreëerd voor de tuinkussens en kinderspeelgoed. Door deze in een sprekende kleur te beitsen, ontstaat een multifunctioneel meubel om een mooie bloempot op te zetten.

TIP! Koppel de regenpijp van het tuinhuis af en vang het water op in een regenton. Wil je de bijen in je tuin bekoren? Leg dan een groendak aan van kant-en-klare Sedum-matten.

Download het stappenplan (pdf)

Klein budget?

In deze tuin hebben we voor budgetmaterialen gekozen, zoals een grenen schutting en een basic overkapping. Verder zijn er elementen die ook later kunnen, waarvoor eerst gespaard kan worden. Zo kun je het gazon zelf inzaaien, om later eventueel door onderhoudsvriendelijk kunstgras te vervangen. En de regenton en het groendak hebben ook geen haast. Natuurlijk is het leuk om sfeerverlichting in de border, muur en schutting te verwerken, maar solarverlichting is een budgetvriendelijkere en makkelijkere oplossing: je hoeft immers geen stroom aan te leggen door je hele tuin.

Bekijk de tips