keuzehulp

Welk isolatiemateriaal kies ik?

De juiste isolatiesoort kiezen kan soms best lastig zijn. Welke variant is het beste geschikt voor jouw situatie?

Dak isolatie

Terwijl je huis prettiger aanvoelt bespaar je ook op je energierekening. Dak isolatie dient als een deken waar de kou niet doorheen komt waardoor het binnenshuis lekker warm blijft. Maar wat voor dak isolatie is voor jouw situatie geschikt?

Schuin dak isolatie

PIF
PIF Home isolatie is door het gewicht en de flexibiliteit erg geschikt als isolatiemateriaal voor een schuin dak. De werking van stilstaande lucht binnen het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat warmte de ruimte niet ontsnapt. Het lichte gewicht is te danken aan dat het materiaal 50% dunner is als ander isolatiemateriaal. Hierdoor heb je meer isolerende werking en neemt het product minder ruimte in beslag. PIF Home isolatie is een niet irriterend materiaal waardoor je geen beschermende kleding of een mondmasker nodig hebt tijdens het isoleren.

Glaswol
Glaswol zorgt naast warmte ook voor geluidsisolatie van schuine daken. Het materiaal voorkomt daarnaast ook vochtproblemen omdat het eenzijdig is voorzien van dampremmende aluminium bekleding. De glaswol van GAMMA heeft een isoltiewaarde (Rd) van 4,0 wat betekend dat het ruimschoots voldoet aan het minimale isolatieniveau. De flexibiliteit en het lage gewicht zorgt ervoor dat het materiaal eenvoudig is aan te brengen in moeilijkbereikbare ruimte. Het is wel belangrijk om bij het werken met glaswol altijd beschermende kleding te dragen.

PIF Home Isolatie 6 cm 4 m² Rd 3,56 PIF Home Isolatie 6 cm 4 m² Rd 3,56 ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
134 klantreviews
PIF Home isolatie kan worden gemonteerd onder de vloer en tegen het dak. Het materiaal is 50% minder dik dan andere materialen. Hierdoor is het licht en flexibel en kun je er ge... PIF Home isolatie kan worden gemonteerd onder de vloer en tegen het dak. Het materiaal is 50% min...
12.
49 /m²
15.49 /m²
20% korting
Aanbieding alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in reflectiefolie
GAMMA glaswol 16 cm 3,0 m² Rd 4,0 GAMMA glaswol 16 cm 3,0 m² Rd 4,0 ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
315 klantreviews
Gamma glaswol zorgt voor warmte- en geluidsisolatie van schuine daken, en voor de binnenzijde van vlieringen. Deze isolatie is eenzijdig voorzien van dampremmende aluminium bekl... Gamma glaswol zorgt voor warmte- en geluidsisolatie van schuine daken, en voor de binnenzijde van...
9.
49 /m²
Bekijk alles in glaswol
PIF Isolatie schijf 60 mm t.b.v. PIF Isolatie montage PIF Isolatie schijf 60 mm t.b.v. PIF Isolatie montage ecoCheque
30 klantreviews
De PIF Home montageschijven 60 mm zijn speciaal voor het monteren van PIF isolatie onder houten vloeren en voor (schuine) daken. Met het gebruik voorkom je koudebruggen in je co... De PIF Home montageschijven 60 mm zijn speciaal voor het monteren van PIF isolatie onder houten v...
3.
99
Aanbieding alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in pluggen
PIF Home luchtdichte Isolatietape 50mm, 25m lang PIF Home luchtdichte Isolatietape 50mm, 25m lang ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
47 klantreviews
Met PIF Home luchtdichte tape werk je de naden volledig luchtdicht af. Hiermee voorkom je vochtproblemen. Op een rol zit 25 meter tape en de breedte is 50 mm. PIF Home Isolatie ... Met PIF Home luchtdichte tape werk je de naden volledig luchtdicht af. Hiermee voorkom je vochtpr...
19.
99
Aanbieding alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in assortiment

Muur isolatie

Er verdwijnt een hoop warmte rechtstreeks door je muur. Met muur isolatie blijft het lekker warm in huis omdat je woning de warmte beter vasthoudt. Wat zijn alle mogelijkheden voor het isoleren van je muur en wat kenmerkt elk materiaal?

EPS
De EPS-isolatieplaten van 'ISO de LUXE' zijn ideaal voor het isoleren van daken, vloeren en muren. De isolatiewaarde (Rd) van dit materiaal betreft 1,58. In een verpakking zitten 4 isolatieplaten waarmee je 2 vierkante meter isoleert.

Rockwool
Rockwool isolatieplaten zijn gemaakt van steenwol. Steenwol isoleert niet alleen goed maar verdraagt ook extreem hoge temperaturen tot ver boven de 1.000 °C. Daarnaast is het materiaal ook waterafstontend. De isolatiewaarde (Rd) van dit materiaal betreft 1,2. De lange levensduur, brandveiligheid, isolerendewerking en waterafstontendheid maakt dat het materiaal uitermate geschikt is als muur isolatie.

Gerecycled katoen
De geluidsisolatie plaat van Métisse bestaat 100% uit gerecycled katoen waardoor het een milieu certificering heeft van A+. Het materiaal werkt effectief als geluidsisolatie voor scheidingswanden, voorzetwanden, plafonds en vloeren omdat het bij slechts 45mm dikte al 95% van het geluid absobeert. In een pak van Métisse zitten 6 platen van 120 x 60cm, dus totaal 4,32m2.

Métisse katoen geluidsisolatie 6 platen 4,5 cm 4,32 m²
Uitstekend beoordeeld
10 klantreviews
De Métisse geluidsisolatie plaat PMA045, gemaakt van gerecycled katoen, is uitermate geschikt voor het akoestisch isoleren van scheidingswanden, voorzetwanden, plafonds en vloer... De Métisse geluidsisolatie plaat PMA045, gemaakt van gerecycled katoen, is uitermate geschikt voo...
15.
99 /m²
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in katoenwol
Métisse katoen isolatieplaat 5 cm 8,64m² Rd 1,25 Métisse katoen isolatieplaat 5 cm 8,64m² Rd 1,25 ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
60 klantreviews
De Métisse katoen Isolatieplaat 50 mm zorgt voor warmte- en geluidsisolatie van onder meer daken, tussenwanden, plafonds, buitenmuren (voorzetwanden) of kruipruimtes. De Isolati... De Métisse katoen Isolatieplaat 50 mm zorgt voor warmte- en geluidsisolatie van onder meer daken,...
9.
99 /m²
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in katoenwol

Vloer isolatie

Je vloer isoleren heeft meerdere voordelen. Terwijl je geen last meer hebt van koude voeten en vocht bespaar je ook nog eens op je energierekening. Maar hoe kun je jouw vloer nou het beste isoleren en welke materialen heb je hiervoor nodig?

Glaswol
De glaswol van Isover zorgt ervoor dat je vloer voor warmte en geluid is geisoleerd. Isover gebruikt voor hun product een nieuwe generatie glaswol die nog zachter en milieuvriendelijker is. De isolatieplaten hebben een isolatiewaarde (Rd) van 3,85.

Tonzon
TONZON-bodemfolie en thermokussens zijn in combinatie te gebruiken om je vloer te isoleren. Het grootste voordeel van de thermokussens vergeleken met andere vloerisolatie materialen is dat je weinig materiaal nodig hebt. Weinig afval en gesleep met grote materialen dus. De bodemfolie vergroot het effect van de isolerende werking bovenop die van de thermokussens door vocht tegen te houden waardoor je vloer droog blijft.

EPS
De EPS-isolatieplaat van 'ISO de lUXE' heeft een isolatiewaarde (Rd) van 1,58. Het voordeel van polystyreen is dat het bestand is tegen grote temperatuurschommelingen waardoor het de isolerende waarde verhoogt. Daarnaast is het ook 100% recyclebaar.

Isover glaswol isolatieplaat 8 cm 4,3m² Rd 2.2 sticker Isover glaswol isolatieplaat 8 cm 4,3m² Rd 2.2 ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
12 klantreviews
De Isover glaswol Isolatieplaat 8 cm zorgt voor warmte- en geluidsisolatie van onder meer schuine daken, vlieringen, plafonds, buitenmuren (voorzetwanden) of kruipruimtes. De Is... De Isover glaswol Isolatieplaat 8 cm zorgt voor warmte- en geluidsisolatie van onder meer schuine...
7.
59 /m²
Bekijk alles in glaswol