stappenplan

Hoe kan ik kabels wegwerken?

Je wilt kabels wegwerken, bijvoorbeeld de tv-kabels of de snoeren bij je bureau. Maar hoe doe je dat netjes en snel? Met kabelgoten kun je kabels wegwerken zonder ingrijpende maatregels, zoals het infrezen van je muren. Je hebt keuze uit witte of zwarte kabelgoten. Bevestig de kabelgoten eenvoudig met een plakstrip of schroeven. Lees in dit GAMMA stappenplan alles over je kabels wegwerken.

kabels wegwerken opmeten 
stap 1

De benodigde lengte opmeten en aftekenen

Meet de benodigde lengte op en teken dit af met een potlood op de kabelgoten Zo weet je precies hoeveel je nodig hebt. Houd ook rekening met bochten of hoeken.

kabelgoot op maat zagen
stap 2

De kabelgoot op maat zagen

Zaag de kabelgoot op maat. Gebruik een beugelzaag en een verstekbak voor een mooie, rechte zaagsnede. Heb je de kabelgoot op maat gesneden? Verwijder dan de beschermfolie.

kabelgoot bevestigen
stap 3

De ondergrond ontvetten en de kabelgoot bevestigen

Ontvet eerst de ondergrond met een beetje ontvetter opgelost in water. Laat dit goed drogen. Bevestig vervolgens de kabelgoten. Je kunt de kabelgoten ook vastschroeven via de handige sleuf- en spijkergaten.

kabels snoeren wegwerken
stap 4

De kabels doortrekken

Klap de kabelgoot open en leg de kabels en snoeren in de goot. Liggen alle snoeren en kabels netjes in de goot? Doe de kabelgoot weer dicht.

kabelgoot monteren hoekjes bochten
stap 5

Hoekjes en bochten monteren

Met de accessoirekit kun je de kabels op de gewenste manier langs je muur leiden. De accessoirekit bestaat uit bochten, hoekjes, T-stukken en eindkappen. Heb je de kabelgoten bevestigd en de kabels en snoeren erin gelegd? Plaats tot slot de bochtjes en hoeken door deze eenvoudig op de kabelgoot te drukken.

Tip!

Ga je de kabels of snoeren horizontaal bevestigen? Zorg dan dat het scharnier van de kabelgoot aan de onderkant zit.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (4)
Dit stappenplan komt voor in