stappenplan

Hoe werkt het lakken met een één-pot-systeem

De Wijzonol Halfglanslakken zijn een één-pot-systeem. Dit is een verf die geschikt is om zowel te gebruiken als eerste, tweede en afwerklaag. Kortom, voor het gronden, overgronden/voorlakken en aflakken. Een één-pot-systeem is met name geschikt voor het afwerken van nieuwe en bestaande ondergronden waarbij vochtregulatie gewenst is. In dit stappenplan lees je hoe je dit aanbrengt.

Verwijder loszittende verflagen op eerder geschilderde houten delen. Ontvet eventueel aanwezige verflagen en reinig het met verfreiniger of ammoniak en water.

Schuur het oppervlak met een schuurspons of schuurpapier (P180). Schuur eventuele overgangen van kale delen en intacte verflagen vlak.

Maak het oppervlak stofvrij met de stoffer.

Vul eventuele gaten met een epoxy houtreparatiemiddel.

Schuur de gevulde plekken vlak met schuurpapier (P100 en naschuren met P180).

Maak het oppervlak stofvrij met de stoffer en daarna met een kleefdoekje.

Grondlaag

Plak eventueel niet te behandelen delen af met tape.

Verf het kale hout met Wijzonol Halfglanslak. Gebruik zoveel mogelijk een rolletje zodat je kwaststrepen voorkomt.

Afschilder laag

Schuur de ondergrond met een schuurmatje of schuurpapier (P180). Maak het oppervlak stofvrij met de stoffer en daarna met een kleefdoekje.

Lak het geheel met Wijzonol Halfglanslak. Schuur vervolgens het oppervlak met een schuurmatje of schuurpapier (P220). Maak het oppervlak weer stofvrij met de stoffer en daarna met een kleefdoekje.

Lak het geheel nogmaals met Wijzonol Halfglanslak.