stappenplan

Tips om netjes af te kitten

Kit heb je nodig bij de meest uiteenlopende klussen. Met kit dicht je namelijk kieren en naden af. Bij bewegende delen maak je hiermee een elastische afdichting, in de badkamer zorgt siliconenkit voor een waterdichte afsluiting. In dit stappenplan laten we je zien hoe je netjes kunt kitten.

Tip!

Wil je de kit overschilderen? Check dan van tevoren de verpakking om te ontdekken of de kit die je gaat gebruiken overschilderbaar is. Zo kun je acrylaatkit bijvoorbeeld wel overschilderen en siliconenkit niet.

Tip!

Acrylaatkit gemorst? Verwijder dit meteen met een natte doek. Pas wel op met siliconenkit: dit kan je niet verwijderen met water.

Maak de ondergrond vet- en stofvrij en zorg ervoor dat dit goed droog is. Verwijder eventuele oude kit voordat je begint.

Snijd met een scherp mes het topje van de kitkoker af net boven de schroefnaad. Bevestig vervolgens de spuitmond op de koker.

Snijd nu de spuitmond van de kitspuit schuin af, zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte.

Plaats de koker in de kitspuit. Breng in een gelijkmatige beweging de kit ruim en gelijkmatig aan. Houd de kitspuit in een hoek van 45 graden. Werk vanuit een hoek met de schuine kant van de spuitmond naar beneden.

Tip!

Druk de ontspanklem in op het moment dat je aan het einde van de voeg bent. Zo voorkom je dat er meer kit uit de kitspuit blijft komen. Nb: niet alle kitspuiten hebben die functionaliteit

Maak je vinger nat en strijk de aangebrachte kit voorzichtig glad. Druk hierbij niet te hard op de kit. Verwijder eventuele restjes met een vochtige doek.

Tip!

Met een speciale kitspatel kun je gelijkmatiger druk uitoefenen. Dat geeft een strakkere naad.

Tip!

Wil je aansluitingen bij je bad of het aanrecht dichtkitten? Gebruik hier zelfklevende sanitairstrips. Hiermee maak je in een keer een waterdichte, strakke voeg