stappenplan

Hoe verf ik de plinten van mijn vloer?

De Flexa Expert houtlak biedt optimale bescherming door de diamand touch technology, wat zorgt voor een extra harde diamanten toplaag. Daardoor is deze lak zeer stoot- en krasvast en zeer geschikt voor bijvoorbeeld kozijnen en plinten. In dit stappenplan lees je hoe je plinten kunt aflakken met deze houtlak.

Plak de randen en dek de vloer af. Ontvet de plinten met Alabastine Verfreiniger.

Plamuur eventuele beschadigingen met Alabastine Universele Houtplamuur.

Schuur de plinten. Voor onbehandeld hout kun je het beste schuurpapier met de grofte P150-P180 gebruiken. Voor behandeld hout is dat P220-P280.

Maak de plinten stofvrij en ontvet ze nog een keer met Alabastine Verfreiniger.

Zet de plinten in de grondverf. Schuur de plinten licht als de verf is opgedroogd, maak de plinten stofvrij en ontvet ze met Alabastine Verfreiniger.

De Flexa Expert Grondlak en Houtlak vormen een ideaal watergedragen systeem voor een optimaal eindresultaat. Gebruik hiervoor een acrylkwast of roller. Verf als eerste met de houtnerf mee en daarna tegen de houtnerf in.

Het beste eindresultaat krijg je door 2 lagen Flexa Expert Houtlak aan te brengen. De eerste laag is overschilderbaar na 16 uur. Vergeet niet tussen de lagen door licht te schuren met een fijne kunststof schuurspons en de plinten weer stofvrij te maken.

Reinig je verfgereedschap na afloop eenvoudig met water.

Nadat de lak is opgedroogd, zijn je plinten stoot- en krasvast! Deze houtlak bestaat namelijk uit een polyurethaandispersie welke zorgt voor een extra harde toplaag. Dit maakt de lak extreme stoot- en krasvast. Net zo hard als diamant.