stappenplan

Radiatorfolie aanbrengen

Een radiator geeft ook aan de achterkant warmte af. Zeker bij een niet-geïsoleerde borstwering (het muurgedeelte onder het raamkozijn) gaat dan veel warmte verloren. Dat is niet alleen zonde van de energie, maar ook van je geld. Dit los je eenvoudig op met radiatorfolie.

Hoe werkt radiatorfolie?

Radiatorfolie op de muur achter de radiator kaatst de stralingswarmte van de radiator terug de kamer in. Radiatorfolie op de achterkant van de radiator zorgt dat de radiator veel minder warmte uitstraalt naar de buitenmuur. Zo ontsnapt er minder warmte via de buitenmuur naar buiten. Nog beter is het om de buitenmuur te isoleren. Hoe je dit doet, lees je in het stappenplan buitenmuur isoleren.

stap 1

Radiator opmeten

Meet de lengte en breedte van je radiator op. Als je radiator een dichte wandbeugel heeft, meet dan de afstand tussen de beugels.

stap 2

Folie op maat knippen

Rol de radiatorfolie uit en teken een rechte lijn. Trek 2 centimeter van de eerder opgemeten lengtemaat af. Teken vervolgens de juiste breedte af en knip de folie op maat.

stap 3

Tape op radiatorfolie aanbrengen

Haal de beschermingslaag los van de rol en plak deze op de radiatorfolie. Let hierbij op dat je ongeveer de helft van de tape uit laat steken.

stap 4

Radiatorfolie achter de radiator plaatsen

Plak de folie vervolgens achter de radiator. Plak eerst de bovenrand vast en bevestig het tape daarna aan de onderkant van de radiator.

Tip!

In plaats van tape kun je ook magneettape of magneetjes gebruiken om de folie te bevestigen. Bevestig eerst de bovenkant en dan de onderkant.

Bekijk onze radiatorfolie:

GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² sticker GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² ecoCheque
295 klantreviews
Dankzij GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de warmtebron wordt gereflecteerd. Het is een goedkope en snelle energiebespar... Dankzij GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte va...
9.
99
Bekijk alles in radiatorfolie
GAMMA radiatorfolie 250x50cm 1,25m² GAMMA radiatorfolie 250x50cm 1,25m² ecoCheque
294 klantreviews
Dankzij GAMMA radiatorfolie 250x50cm 1,25m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de warmtebron wordt gereflecteerd. Het is een goedkope en snelle energiebes... Dankzij GAMMA radiatorfolie 250x50cm 1,25m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte...
4.
89
Alleen in bouwmarkt te koop
Bekijk alles in radiatorfolie

Benodigdheden

Materialen (2)

Gereedschappen (2)

 Producten naar winkelmand € 
Dit stappenplan komt voor in