stappenplan

Radiatorfolie aanbrengen

Een radiator geeft ook aan de achterkant warmte af. Zeker bij een niet-geïsoleerde borstwering (het muurgedeelte onder het raamkozijn) gaat dan veel warmte verloren. Dat is niet alleen zonde van de energie, maar ook van je geld. Dit los je eenvoudig op met radiatorfolie.

stap 1

Radiator opmeten

Meet de lengte en breedte van je radiator op. Als je radiator een dichte wandbeugel heeft, meet dan de afstand tussen de beugels.

stap 2

Folie op maat knippen

Rol de radiatorfolie uit en teken een rechte lijn. Trek 2 centimeter van de eerder opgemeten lengtemaat af. Teken vervolgens de juiste breedte af en knip de folie op maat.

stap 3

Tape op radiatorfolie aanbrengen

Haal de beschermingslaag los van de rol en plak deze op de radiatorfolie. Let hierbij op dat je ongeveer de helft van de tape uit laat steken.

stap 4

Radiatorfolie achter de radiator plaatsen

Plak de folie vervolgens achter de radiator. Plak eerst de bovenrand vast en bevestig het tape daarna aan de onderkant van de radiator.

Tip!

Plak de folie op de achterkant van de radiator in plaats van de muur. Dit zorgt voor minder warmteverlies.

Bekijk onze radiatorfolie:

Tonzon radiatorfolie inclusief tape 50cm x 7,5m Tonzon radiatorfolie inclusief tape 50cm x 7,5m ecoCheque
177 klantreviews
"Tonzon HR-radiator folie is super dunne folie. Zo dun als aluminium-folie. Grote verschil tov standaard radiatorfolie is dat je het aanbrengt op de radiator i.p.v. op de muur. ... "Tonzon HR-radiator folie is super dunne folie. Zo dun als aluminium-folie. Grote verschil tov st...
19.
49
Bekijk alles in radiatorfolie
GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² sticker GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
279 klantreviews
Dankzij GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de warmtebron wordt gereflecteerd. Het is een goedkope en snelle energiebespar... Dankzij GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte va...
10.
49
Bekijk alles in radiatorfolie

Benodigdheden

Materialen (2)
Gereedschappen (3)
Dit stappenplan komt voor in