stappenplan

Hoe hang ik een rolgordijn op?

Een rolgordijn ophangen is heel eenvoudig. In deze klusvideo legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je dit doet. Bepaal allereerst of je je rolgordijn in of op de dag wilt monteren. In deze video hangen we het gordijn op de dag. Je kunt ook een video over rolgordijnen in de dag bekijken.

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

In de dag

In het kozijn

Op de dag

Op het kozijn

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Tape rolgordijn verwijderen
stap 1

Tape verwijderen en steunen plakken

Verwijder de tape van de achterzijde van de steunen. Plak de steunen op de gewenste positie.

Rolgordijn steunen vastschroeven
stap 2

Steunen vastschroeven

Schroef de steunen vast met de bijgeleverde schroeven.

Rolgordijn ophangen
stap 3

Rolgordijn ophangen

Klik eerst de zijde met de ketting in de steun. Druk vervolgens de eindplug aan de andere zijde iets in de buis waardoor het rolgordijn in de steun klikt.

Rolgordijnen laten ophangen?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het ophangen van je rolgordijnen? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van de GAMMA Klusservice.

Rolgordijnen laten ophangen
Dit stappenplan komt voor in