stappenplan

Welke maat rolgordijn heb ik nodig?

Rolgordijn kopen? Dan moet je eerst de juiste maat weten. In deze video legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je jouw rolgordijn opmeet, op de dag en in de dag. Heb je ook hulp nodig bij het ophangen of inkorten? Bekijk dan onze andere klusvideo’s over rolgordijnen.

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

In de dag

In het kozijn

Op de dag

Op het kozijn

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Hoogte rolgordijn in de dag opmeten
stap 1

Hoogte bepalen in de dag

Bepaal eerst de juiste maat voordat je het rolgordijn koopt. Om de hoogte van een rolgordijn in de dag te bepalen meet je de hoogte van het kozijn.

Breedte rolgordijn in de dag opmeten
stap 2

Breedte bepalen in de dag

Om de breedte van je rolgordijn in de dag te bepalen meet je de breedte van het kozijn.

Hoogte rolgordijnen op de dag opmeten
stap 3

Hoogte bepalen op de dag

Meet je de hoogte van het kozijn plus de gewenste overlap over het kozijn.

Breedte rolgordijnen op de dag opmeten
stap 4

Breedte bepalen op de dag

Meet de breedte van het kozijn, plus de gewenste overlap over het kozijn.

Rolgordijnen laten opmeten?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het opmeten van je rolgordijnen? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van de GAMMA Klusservice.

Rolgordijnen laten opmeten
Dit stappenplan komt voor in