keuzehulp

Bij het isoleren van een woning komt heel wat kijken. Geen enkele constructie is dezelfde en er bestaan heel wat verschillende soorten isolatie. Op deze pagina vind je de verschillende soorten isolatie en de bijbehorende eigenschappen. Zo weet je precies welke isolatiesoort je het beste kunt gebruiken voor jouw klus.

Soorten isolatie

TONZON thermoskussen

Het TONZON thermoskussen is een erg effectief isolatiemateriaal voor het isoleren van je vloer. Je kunt dit materiaal goed gebruiken om vanuit je kruipruimte je vloer te isoleren. TONZON vloerisolatie is erg effectief en heeft een Rd waarde van maar liefst 3.8 Je koopt de folie gevouwen op rol en kunt dit zo eenvoudig in je kruipruimte krijgen. Vervolgens komt er bij het bevestigen in de kruipruimte lucht in en kun je genieten van extra wooncomfort en besparen dankzij deze effectieve isolatiemethode.

Bekijk het assortiment

PIF Home

PIF Home is een isolatiemateriaal dat 50% minder dik is dan andere materialen. Daardoor heb je als groot bijbehorend voordeel dat je er gemakkelijk mee kunt werken. Dit materiaal is ideaal om te gebruiken als dak en vloer isolatie en doordat PIF niet irriteerd heb je geen beschermende kleding en mondmasker nodig tijdens de klus.

Het bevestigen kun je eenvoudig zelf doen. Laat je opweg helpen door ons stappenplan en klusvideo en je hebt binnen no-time een duurzamer huis.

Bekijk het assortiment

Glaswol

Met glaswol heb je een goed bewerkbaar en flexibel materiaal wat je kunt gebruiken als muur-, vloer- en dakisolatie. Met een isolatie mes kun je alles eenvoudig op maat snijden. Glaswol heeft een goede brandwerendheid, voldoende isolerende waarde en is relatief goedkoop. Gebruik wanneer je met glaswol werkt altijd een veiligheidsbril, handschoenen en een stofmasker. De vezels die in het materiaal zitten kunnen irriteren in de longen, ogen en huid. Er is glaswol met en zonder dampwerende laag verkrijgbaar.

Glaswolplaten

Glaswolplaten zijn goed te gebruiken bij tussenwanden of in een kruipruimte. Hier komt de bewerkbaarheid goed van pas. In de kruipruimte maak je een constructie tegen de onderkant van je vloer waar je de platen tussen kunt klemmen.

Bekijk het assortiment

Glaswoldekens

Een glaswoldeken is vooral bij een schuin dak een veel gebruikt materiaal. De bewerkbaarheid en isolerende waarde zijn hier uitermate geschikt voor. Het materiaal is goed in te drukken en zet zichzelf daarna weer uit. Daardoor kun je het eenvoudig tussen gordingen (de balken op je schuine dak) en andere dakconstructies klemmen.

Bekijk het assortiment

Steenwol

Net als glaswol is dit een minerale wol met uitstekende isolerende eigenschappen. Steenwol neemt vaak wat minder ruimte in en is wat stugger dan glaswol. Het is eenvoudig op maat te snijden, maar moet wel wat nauwkeuriger, omdat het minder flexibel en dus minder goed klembaar is. Steenwol heeft ook een zeer goede geluidsisolerende werking. Steenwol is verkrijgbaar met en zonder dampwerende laag.

Steenwol rol

De steenwolrollen- of dekens zijn zeer geschikt voor het isoleren van tussenwanden en voorzetwanden. Het voordeel van steenwol is dat het compacter is dan glaswol en je dus minder ruimte inlevert.

Bekijk het assortiment

Steenwol dekens

De steenwolplaten worden voornamelijk gebruik voor het isoleren van een plafond of dak. Het biedt een akoestische isolatie en is onbrandbaar. De platen zijn vaak wat stugger dan de isolatiedekens dus op een ongelijke ondergrond zijn deze minder goed toepasbaar.

Bekijk het assortiment

PIR-platen

PIR platen helpen je om ruimtes wind- en vochtdicht te maken. Dat maakt de isolatieplaat enorm geschikt voor muren, vloeren en zolders. De platen zijn goed op maat te snijden en hebben een goede isolatiewaarde. PIR platen hebben vaak een tand-en-groef sluitsysteem waardoor naden tussen de platen uitzonderlijk goed worden afgedicht. Ook is er vaak al een aluminium laag aanwezig waardoor je geen extra dampscherm meer nodig hebt. Perfect voor het isoleren van wanden.

Bekijk het assortiment

Katoen

Deze isolatieplaten zijn gemaakt van gerecycled katoenpulpwat dit een extra duurzaam product maakt. Katoen wol heeft een goede warmte-isolerende werking en is daarnaast ook geluidsisolerend. Daardoor zijn deze platen breed inzetbaar. Je kunt de Métisse isolatieplaat onder meer gebruiken voor daken, tussenwanden, plafonds, buitenmuren, voorzetwanden en kruipruimtes.

Bekijk het assortiment