keuzehulp

Hoe beveilig ik mijn deur?

Goede deursloten zijn onmisbaar als je je huis wilt beveiligen. Je kunt het beste een veiligheidsslot, veiligheidsbeslag en cilinder bevestigen. Hiermee heb je 90% minder kans op inbraak. Lees hier wat je nodig hebt om jouw deur te beveiligen.

wat is een veiligheidsslot?

Een veiligheidsslot is gemaakt van extra stevig materiaal. De meeste hebben een dikke voorplaat die het moeilijk maakt het slot door te boren. Geharde stalen stiften in de nachtschoot voorkomen dat deze wordt doorgezaagd. Een blokkeerplaat zorgt dat de nachtschoot niet kan worden doorgedrukt. Veiligheidssloten zijn SKG-gecertificeerd en voldoen aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

soorten veiligheidssloten

Welke soorten veiligheidssloten zijn er en waar kun je deze voor gebruiken?

Insteekslot

Het meest gebruikte voordeurslot is het insteekslot. Een insteekslot zit centraal in de deur. Bij een geïntegreerd insteek-cilinderslot wordt het slot in de zijkant van de deur geplaatst en geeft het bijpassende schild ruimte aan de cilinder. De dag- en nachtschoot van het insteekslot vallen in een bijpassende sluitplaat.

Bekijk het assortiment

Bijzetslot

Voor de beste beveiliging is het aan te raden ook 1 of 2 bijzetsloten te plaatsen. Een bijzetslot wordt extra op een deur geplaatst. Zeker als het bestaande hoofdslot niet voldoet aan de gewenste kwaliteit is dit aan te raden, bijvoorbeeld bij een oud opzetslot. Eén van de meest gebruikte bijzetsloten is het penslot.

Bekijk het assortiment

Oplegslot

Oplegsloten komen vooral nog voor in oudere woningen. Oplegsloten worden op de deur gemonteerd. Op de deurpost komt de sluitkom van het slot. De binnen- en buitencilinder grijpen in elkaar en kunnen door de sleutel ronddraaien.

Bekijk het assortiment

Optimale beveiliging

Voor een optimaal beveiligde buitendeur combineer je een veiligheidsslot, veiligheidssluitkom, veiligheidsbeslag en veiligheidscilinder. Mis je 1 van deze producten, dan is de beveiliging van je deur niet meer effectief.

Bekijk het assortiment
Deze keuzehulp komt voor in