keuzehulp

Welke ruitenwissers heb ik nodig?

Goede ruitenwissers dragen bij aan je veiligheid. Want goed zicht is altijd belangrijk, helemaal wanneer het regent, hagelt of stormt. Hoe kies je de juiste ruitenwissers? GAMMA legt uit welke verschillende soorten ruitenwissers er zijn en helpt je bij het kiezen van de juiste soort voor op je auto.

Tip!

Vervang ruitenwissers eens per jaar. De wisrubbers kunnen uitdrogen onder invloed van zon en vorst. Door het regelmatig vervangen van je ruitenwissers voorkomt je haperende, strepende wisbladen.

Flatblade ruitenwissers

De flatblade wisser is een flexibele ruitenwisser, die perfect aansluit op de vorm van jouw autoraam. Daarnaast zijn deze wissers door de gelijkmatig verdeelde druk slijvaster dan de standaard ruitenwissers. Het profiel bestaat uit een flexibele rug voor geruisloos wissen, een slijtvaste wislip voor optimale reiniging en een grafietcoating voor lage wrijvingsweerstand. Deze ruitenwissers zijn standaard op veel nieuwe auto’s gemonteerd. Is jouw auto nog niet voorzien van flatblade ruitenwissers? Dan kun je deze los aanschaffen.

Conventionele ruitenwissers

De conventionele of standaard ruitenwissers bestaan uit een hard metalen frame. Hieraan is het rubber gemonteerd waarmee de wissers wissen. Deze ruitenwissers worden over het algemeen niet meer standaard gemonteerd. Je vindt deze wissers dus met name op oudere auto’s. Sommige conventionele ruitenwissers zijn voorzien van een spoiler. Hierdoor hebben de wissers een hogere aandrukkracht, waardoor deze beter tegen de autoruit aan worden gedrukt en goed blijven werken, ook bij het wissen op hoge snelheid.

Bekijk alle ruitenwissers

De juiste ruitenwisser kiezen

Ruitenwissers zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Bij GAMMA vind je een ruim assortiment ruitenwissers. Wij hebben een passende ruitenwisser voor elke auto. In de GAMMA catalogus vind je de juiste wissers aan de hand van het merk en type van je auto. Onze ruitenwissers zijn eenvoudig te monteren. Wist je dat je altijd een jaar garantie krijgt als je je ruitenwissers bij GAMMA koopt?

Meer klusadvies

Klusadvies - onderweg - Welke motorolie kies ik voor mijn auto? - Thumbnail
Welke motorolie kies ik voor mijn auto? keuzehulp
dakkoffer-kiezen-Thumbnail
Welke dakkoffer kies ik voor mijn auto? keuzehulp
Klusadvies - onderweg - Welke fiets past bij mij? - Thumbnail
Welke fiets past bij mij? keuzehulp
Klusadvies - onderweg - Welke soort fietsslot kies ik voor mijn fiets? - Thumbnail
Wat is het beste fietsslot voor mijn fiets? keuzehulp
Deze keuzehulp komt voor in