keuzehulp

Welke woningaanpassingen kan ik doen om langer thuis te wonen?

Je wilt zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen. Met een paar simpele woningaanpassingen is dat ook heel goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan wandbeugels en drempelhulpen. Op deze pagina leggen we uit welke woningaanpassingen je kunt doen, zodat je huis meer leefbaar wordt.

aanpassingen om langer thuis te wonen

Er zijn twee belangrijke aanpassingen die je in huis kunt doen waardoor je meer comfort genereert voor jezelf in huis. Dit is het plaatsen van drempelhulpen en het plaatsen van wandbeugels. Daarnaast kun je ook aanpassingen in je badkamer of toilet doen. Welke aanpassingen precies lees je hier.

drempelhulp

Heb je een rollator of rolstoel en zitten de drempels in de weg? Of is het afstapje net te groot? Dan is een drempelhulp de oplossing. Welke drempelplaten je nodig hebt, hangt af van het gebruik.

Aluminium drempelhulp

Met deze sterke aluminium drempelhulpen zijn hoogte verschillen zo opgelost. Het plaatsen van de drempelhulp is zo gebeurd. Vervolgens kun je met gemak de drempel over rijden. De drempelhulp wordt alleen buiten toegepast.

Bekijk het assortiment

Kunststof drempelhulp

Deze drempelhulp is vervaardigd van duurzaam kunststof en is voor 95% recyclebaar. Door de geïntegreerde anti-slip noppen heb je altijd grip, ook als het regent of vriest. Deze drempelhulp bestaat uit verschillende onderdelen die in elkaar gezet worden. Samen vormen ze een drempelhulp die in alle situaties past. De drempelhulp is verkrijgbaar in verschillende sets, elk met een andere hoogte en diepte. Zo kun je een set kopen voor je binnendeur, maar ook voor je buitendeur. De drempelhulp is ijzersterk, er kan zelfs een auto op rijden!

Bekijk het assortiment

Drempelvanger

Dit is een mooie oplossing om je dorpels te vervangen. Je haalt de bestaande dorpel uit de deuropening en legt vervolgens de drempelvervanger op zijn plek. Zo creëer je een drempelloze overgang tussen twee ruimtes.

wandbeugels

Wandbeugels bieden grip in en om het huis en kunnen een lelijke valpartij voorkomen. Dit soort beugels worden vaak in de badkamer en op het toilet toegepast, maar bieden ook comfort en veiligheid bij je voor- en achterdeur, bij de trap en naast je stoel. De meeste wandbeugels hebben een lengte van 30 of 40 cm. Bij de trap kan het handig zijn om een langere lengte te gebruiken, dan heb je ook tijdens het traplopen houvast.

Bekijk het assortiment

Rechte wandbeugel

De rechte beugels worden gebruikt in algemene situaties, bijvoorbeeld bij je voor- en achterdeur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en in verschillende prijsklassen. Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kg.

Klapbeugel

De klapbeugels zijn speciaal ontwikkeld om naast het toilet te gebruiken. Je kunt hierop steunen bij het gaan zitten en staan. Ze zijn vervaardigd van wit staal en zijn zeer stevig. Na gebruik kun je de beugel opklappen, om ruimte vrij te maken.

Hoekbeugel

Hoekbeugels zijn speciaal ontwikkeld voor de douche, bad en wc. De 90 graden beugel kun je in de douche gebruiken. Je hebt dan met beide handen grip tijdens het douchen. De 45 graden beugels zijn geschikt voor het bad of toilet. Je arm rust op de ene beugel, terwijl je hand de andere vastpakt bij het opstaan of zitten. Zeer comfortabel en vooral erg veilig!

Deze keuzehulp komt voor in