klusadvies
Ruitenwissers

Ruitenwissers

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

 

Goede ruitenwissers dragen bij aan je veiligheid. Goed zicht is belangrijk. Hoe kies je de juiste ruitenwisser? Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten ruitenwissers. GAMMA helpt je ook graag bij het kiezen van de juiste ruitenwissers voor op je auto.

 

 

 

Bekijk de benodigheden

Flatblade ruitenwisser

Flatblade ruitenwissers

De zogenaamde flatblade wisser is een flexibele ruitenwisser, zonder stalen frame zoals bij de oudere type ruitenwissers en sluit perfect aan op de vorm van jouw autoraam. Daarnaast zijn ze vanwege de gelijkmatig verdeelde druk slijtvaster dan de gewone standaard ruitenwissers. Het profiel bestaat uit drie delen: een flexibele rug voor geruisloos wissen, een slijtvaste wislip voor optimale reiniging en lange levensduur en een grafietcoating voor lage wrijvingsweerstand. Deze ruitenwissers zijn op veel nieuwe auto’s standaard gemonteerd. Dit type ruitenwissers is ook verkrijgbaar voor auto’s waar deze niet standaard op gemonteerd zijn.

 

Conventionele ruitenwisser

Conventioneel ruitenwissers

Deze ruitenwissers bestaan uit een metalen frame met daaraan vast het rubber waarmee wordt gewist. Deze ruitenwissers worden over het algemeen niet meer standaard gemonteerd en zijn dus met name toegepast op oudere auto’s.

 

 

 

 

Assortiment ruitenwissers

Kies de juiste ruitenwisser

Ruitenwissers zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. Weet je welke ruitenwissers je moet hebben? GAMMA heeft een ruim assortiment ruitenwissers. Wij hebben een passende ruitenwisser voor elke auto. In de referentielijst van ruitenwissers vind je de juiste wissers aan de hand van het merk en type van je auto. Onze ruitenwissers zijn eenvoudig te monteren. Je krijgt altijd 1 jaar garantie.

tip!

Ruitenwissers vervangen

Vervang ruitenwissers eens per jaar. De wisrubbers kunnen uitdrogen onder invloed van zon en vorst. Door het regelmatig vervangen van je ruitenwissers voorkomt je haperende, strepende wisbladen.