klusadvies
Bouwsteigers - header

Steigers

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Creëer een veilige werkplek op hoogte met de compacte en modulaire steigers van Altrex. Start op een werkhoogte van 3 meter en bouw op tot een maximale werkhoogte van 7,8 meter. Door de wielen onder module A is de gehele steiger gemakkelijk te verplaatsen.

 

Bekijk de benodigheden

vier soorten Altrex steigers

De steigers van Altrex zijn modulair op te bouwen. Module A start op een werkhoogte van 3 meter, vanuit waar wordt doorgebouwd tot een werkhoogte van 3,8 meter (module A en B), 5,8 meter (module A, B en C) of maximaal 7,8 meter (module A, B, C en D).

Door het compacte formaat en het speciale scharniersysteem kun je de steiger snel in en uit elkaar vouwen waardoor je het ook makkelijk kunt vervoeren. De steiger heeft een smal frame van 0,75m. De horizontale sporten in het frame zijn voorzien van antislipprofiel waardoor je de steiger veilig kunt beklimmen. Het platform waar je op staat is 1,65 meter lang en voorzien van een opwaaibeveiliging. Deze extra beugel aan de platformhaak zorgt ervoor dat het platform stevig vastzit en niet kan opwaaien door de wind. De schoren die de opbouw- en leuningframes horizontaal en diagonaal verbinden om extra stabiliteit aan te brengen zijn voorzien van een handig klauwmechanisme. Door de constructie van de klauw kun je de modules snel opbouwen. De maximale belasting van de steiger is 150kg per m2 en de steiger wordt geleverd met een garantie van 5 jaar.

modulaire Altrex rolsteigers

Altrex module A

Module A

Module A is de basis van de steiger en weegt 27,6 kg. De wielen onder de steiger zijn dubbel geremd waardoor ze extra veiligheid bieden. De steiger past door een standaard deuropening, hierdoor kun je de steiger zowel binnen als buiten te gebruiken. Deze module bestaat uit een platform met luik, een vouwframe en een set van 4 wielen.

Altrex module B

Module B

Module B wordt opgebouwd vanuit module A. Het totaalgewicht van beide modules is 45,3 kg. Deze module bestaat uit een opbouwframe, drie horizontaalschoren, twee leuningframes, een dubbele leuningschoor, een kantplankset en een set kraagbuizen (4 stuks).

Altrex module C

Module C

Module C wordt opgebouwd vanuit module A en B. Het totaalgewicht van alle modules is 82 kg. Deze module bestaat uit een set kraagbuizen (4 stuks), twee opbouwframes, een platform met luik, drie diagnonaalschoren en vier driehoeksstabilisatoren.

Altrex module D

Module D

Module D wordt opgebouwd vanuit modules A, B en C. Het totaalgewicht van alle modules is 108,3 kg. Deze module bestaat uit een set kraagbuizen (4 stuks), twee opbouwframes, een platform met luik, drie diagnonaalschoren en een horizontaalschoor.

Keuzeschema Altrex

veiligheid op de steiger

Gebruik een steiger om een veilige werkplek te creëren op hoogte. Volg hierbij goed de richtlijnen in bijgevoegde handleiding van de leverancier, zodat je de steiger goed en veilig opbouwt.

 

Je kunt een rolsteiger gemakkelijk verplaatsen. Blokkeer de wielen als je de steiger gaat beklimmen. Verplaats de steiger alleen als er niemand opstaat of zit en haal alle werkspullen van de steiger voor je start met verplaatsen.

 

Ondanks de opwaaibeveiliging is het tot windkracht 5 Beaufort toegestaan de steiger te gebruiken. Komt de windkracht daarboven, bouw de steiger dan af om ongelukken en schade te voorkomen.