stappenplannen
Deurdranger met schaar-arm monteren

Deurdranger met schaararm monteren

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Deurdrangers zijn er in verschillende vormen. Voor een buitendeur of een zware binnendeur heeft u een deurdranger met een schaar-arm nodig. Deze deurdranger heeft een sterk schaarmechanisme. In dit stappenplan leest u stap voor stap hoe u deze deurdranger kunt monteren op uw deur.

 

assortiment binnendeuren

Bekijk de benodigheden
Deurdranger schaar-arm - stap 1
1

Het drangerhuis kan zowel op de deur als op het kozijn gemonteerd worden. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden:

 

1. Aan welke kant van de deur wilt u de deurdranger?

2. Een deurdranger komt altijd aan kant van de scharnieren.

 

In deze klusbeschrijving gaan we uit van montage op de deur, waarbij de scharnieren rechts zitten.

Deurdranger schaar-arm - stap 2
2

Bevestig het drangerhuis op de deur. Vuistregel is dat de as van de hefboom op ¼ van de deurbreedte komt. Houd aan de bovenzijde, ten opzicht van de deur, een ruimte van ongeveer 1,5 cm aan. Boor de schroefgaten eerst voor.

Deurdranger schaar-arm - stap 3
3

Duw de hefboom opzij en ongeveer zo’n 10° uit het lood. Als het goed is voelt u tegendruk. Als de trekstang door deze beweging het kozijn raakt en mooi in een hoek van 90° ten opzicht van het kozijnstaat, dan zit hij op de juist plek. Is dit nog niet het geval,  kunt u de trekstang wat verder in of uitdraaien.

 

Markeer de schroefgaten. 

Deurdranger schaar-arm - stap 4
4
Bevestig de trekstang op het kozijn. U kunt ervoor kiezen om de trekstang van de hefboom te halen, dit werkt makkelijker.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen(2)  • Gereedschappen(6)