stappenplannen
Deurdranger met schaar-arm monteren

Deurdranger met schaararm monteren

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Deurdrangers zijn er in verschillende vormen. Voor een buitendeur of een zware binnendeur heb je een deurdranger met een schaar-arm nodig. Deze deurdranger heeft een sterk schaarmechanisme. In dit stappenplan lees je stap voor stap hoe je deze deurdranger kunt monteren op je deur.

 

assortiment binnendeuren

Bekijk de benodigheden
Deurdranger schaar-arm - stap 1
1

Het drangerhuis kan zowel op de deur als op het kozijn gemonteerd worden. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 

1. Aan welke kant van de deur wil je de deurdranger?

2. Een deurdranger komt altijd aan kant van de scharnieren.

 

In deze klusbeschrijving gaan we uit van montage op de deur, waarbij de scharnieren rechts zitten.

Deurdranger schaar-arm - stap 2
2

Bevestig het drangerhuis op de deur. Vuistregel is dat de as van de hefboom op ¼ van de deurbreedte komt. Houd aan de bovenzijde, ten opzicht van de deur, een ruimte van ongeveer 1,5 cm aan. Boor de schroefgaten eerst voor.

Deurdranger schaar-arm - stap 3
3

Duw de hefboom opzij en ongeveer zo’n 10° uit het lood. Als het goed is voel je tegendruk. Als de trekstang door deze beweging het kozijn raakt en mooi in een hoek van 90° ten opzicht van het kozijnstaat, dan zit hij op de juist plek. Is dit nog niet het geval,  kun je de trekstang wat verder in of uitdraaien.

 

Markeer de schroefgaten. 

Deurdranger schaar-arm - stap 4
4

Bevestig de trekstang op het kozijn. Je kunt ervoor kiezen om de trekstang van de hefboom te halen, dit werkt makkelijker.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (6)