klusadvies
Soorten-isolatiemateriaal_01_470x264.jpg

Soorten isolatiemateriaal

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een goed geïsoleerd huis geeft u meer wooncomfort. Dat geldt niet alleen voor warmte-isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Warmte-isolatie (of thermische isolatie) levert ook een aanzienlijk financieel voordeel op. En het is goed voor het milieu. Minder energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot. Welke soorten isolatiemateriaal zijn er en hoe kiest u het juiste materiaal?

 

Bekijk assortiment

Bekijk de benodigheden
Soorten-isolatiemateriaal_02_361x150@2x.jpg

Warmte-isolatie

Er zijn tal van warmte-isolatiematerialen. De Rd-waarde van het materiaal geeft u inzicht in de warmteweerstand van het materiaal. De Rd-waarde vindt u op de verpakking. Naast de Rd-waarde is er ook de Rc-waarde. De Rc-waarde geeft de totale warmteweerstand van de complete constructie aan.

 

Soorten warmte-isolerende materialen

GAMMA verkoopt diverse warmte-isolatiematerialen zoals glaswol, PIR-platen, steenwol, polystyreen, buisisolatie, bouwschuim, noppenfolie en acrylplaat om voorzetramen te maken.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Ook geluidsisolatie kan bijdragen aan uw woongenot. Gehorige huizen kunnen voor stress en irritatie zorgen. Met een paar simpele ingrepen beperkt u de geluidshinder. Veel warmte-isolatiemiddelen zorgen gelijk ook voor geluidsreductie. Door geluiddempende materialen te gebruiken kunt u geluidsproblemen verminderen of geheel wegnemen.

 

Soorten geluidsisolerende materialen

Bij GAMMA vindt u diverse geluidisolatiematerialen zoals: vlokkenplaten, rigidur vloerplaten, geluidabsorptie platen met noppenstructuur, glaswol, steenwol, geluiddempers voor kasten, rubbertegeldragers, tapijttegels, karpetten, vloerkleden, afdichtingsband, randstroken, diverse ondervloeren voor laminaat en PVC-vloeren en acrylplaat om voorzetramen te maken

manieren om geluid te verminderen

Om te kunnen kiezen voor het juiste materiaal is het belangrijk dat u het verschil weet tussen geluidsabsorptie, geluidsisolatie en trillingsisolatie.

Geluidsabsorptie

Geluidsabsorptie

Geluidsabsorberende materialen gebruikt u voor het verbeteren van de akoestiek (galm verminderen) of het verlagen van het geluidsniveau in een ruimte.

 

Bekijk meer

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsisolerende materialen gebruikt u om geluid buiten of binnen een ruimte te houden.

 

Bekijk meer

Trillingsisolatie

Trillingsisolatie

Bij trillingsisolatie plaatst u een dempend materiaal tussen de geluidsbron en de ondergrond, bijvoorbeeld om contactgeluiden tegen te gaan.

 

Bekijk meer

welk isolatiemateriaal?

Gebruik de Keuzehulp Isolatie om het isolatiemateriaal te vinden dat bij uw situatie past. Hier krijgt u ook meer uitleg over deze materialen.

geld besparen met isolatie

Warmte-isolatie levert naast woongenot ook een aanzienlijk financieel voordeel op. In 10 jaar tijd kan de besparing oplopen tot duizenden euro's. Indien u een eigen huis bezit draagt de overheid in sommige gevallen ook een steentje bij als u wilt isoleren. Dat kan oplopen tot wel 20% van de kosten. Kijk voor meer informatie over isolatiesubsidie op rijksoverheid.nl en op energiesubsidiewijzer.nl.