Lamellen

Lamellen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Lamellen zijn ideaal voor ruimtes met afwijkende ramen, zoals bijvoorbeeld hoge of trapsgewijze ramen. Met deze verticale jaloezieën bepaalt op een gemakkelijke wijze de mate van inkijk en de lichtinval. Als u de lamellen volledig sluit, dan bieden ze complete verduistering en privacy. Als de lamellen half open staan, dan geniet u van een gefilterde lichtinval. GAMMA heeft verticale jaloezieën in kunststof en stof. De kunststof lamellen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals uw badkamer of keuken.

 

Bekijk de benodigheden
Lamellen

Welke lamellen passen bij uw woonstijl?

Heeft u een eenvoudige of meer moderne woonstijl? Kies dan voor witte of grijze lamellen. Deze kleuren staan goed in ieder interieur en passen altijd bij de meubels en andere spullen in uw kamer. Wilt u wat meer sfeer in huis? Overweeg dan stoffen lamellen, deze hebben een warmere uitstraling.

Lamellen

Onze collectie verticale jaloezieën

Lamellen zijn ideaal voor afwijkende raamvormen. U bepaalt eenvoudig de mate van inkijk en de lichtinval. Bij GAMMA kunt kiezen uit vele lamellen van kunststof en lamellen van stof in verschillende kleuren. Al onze verticale jaloezieën zijn voorzien van kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorgt u dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Lamellen

Opmeten lamellen

Opmeten van uw kozijnen

Om de juiste maat lamellen te kiezen moet u de afmetingen van uw kozijnen weten. U kunt uw verticale jaloezieën op de dag of in de dag ophangen. Als u uw lamellen op de dag ophangt dan hangen ze voor uw kozijnen. Kiest u voor in de dag dan hangen ze binnen de kozijnen. Zo meet u uw kozijnen:

Meten van lamellen in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van uw kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen uw lamellen niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om uw lamellen soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van lamellen op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van uw kozijn. Wilt u dat uw lamellen uw kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van uw kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van uw plisségordijnen

De montage van uw plisségordijn duurt niet lang. U kunt plisségordijnen op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. Uw ontvangt bij uw plisségordijnen een montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. Naast het schoonmaken van de gordijnen, hoeft u geen onderhoud aan uw plisségordijnen te verrichten. U maakt uw plisségordijn eenvoudig schoon met een licht vochtige doek.

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over lamellen :