klusadvies
Lamellen

Lamellen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Lamellen zijn ideaal voor ruimtes met afwijkende ramen, zoals bijvoorbeeld hoge of trapsgewijze ramen. Met deze verticale jaloezieën bepaalt op een gemakkelijke wijze de mate van inkijk en de lichtinval. Als je de lamellen volledig sluit, dan bieden ze complete verduistering en privacy. Als de lamellen half open staan, dan geniet je van een gefilterde lichtinval. GAMMA heeft verticale jaloezieën in kunststof en stof. De kunststof lamellen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals je badkamer of keuken.

 

Bekijk de benodigheden
Lamellen

Welke lamellen passen bij jouw woonstijl?

Heb je een eenvoudige of meer moderne woonstijl? Kies dan voor witte of grijze lamellen. Deze kleuren staan goed in ieder interieur en passen altijd bij de meubels en andere spullen in je kamer. Wil je wat meer sfeer in huis? Overweeg dan stoffen lamellen, deze hebben een warmere uitstraling.

Lamellen

Onze collectie verticale jaloezieën

Lamellen zijn ideaal voor afwijkende raamvormen. Je bepaalt eenvoudig de mate van inkijk en de lichtinval. Bij GAMMA kunt kiezen uit vele lamellen van kunststof en lamellen van stof in verschillende kleuren. Al onze verticale jaloezieën zijn voorzien van kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorg je dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Lamellen

Opmeten lamellen

Opmeten van je kozijnen

Om de juiste maat lamellen te kiezen moet je de afmetingen van je kozijnen weten. Je kunt je verticale jaloezieën op de dag of in de dag ophangen. Als je je lamellen op de dag ophangt dan hangen ze voor je kozijnen. Kies je voor in de dag dan hangen ze binnen de kozijnen. Zo meet je je kozijnen:

Meten van lamellen in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van je kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen je lamellen niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om je lamellen soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van lamellen op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van je kozijn. Wil je dat je lamellen je kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van je kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van je plisségordijnen

De montage van je plisségordijn duurt niet lang. Je kunt plisségordijnen op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. Je ontvangt bij je plisségordijnen een montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. Naast het schoonmaken van de gordijnen, hoef je geen onderhoud aan je plisségordijnen te verrichten. Je maakt je plisségordijn eenvoudig schoon met een licht vochtige doek.

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over lamellen :