stappenplannen
Verticale lamellen

Verticale lamellen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Verticale lamellen zijn ideaal voor ruimtes met afwijkende ramen. PVC en stoffen lamellen kun je eenvoudig zelf monteren. GAMMA helpt je daar graag bij met handige klusvideo’s. Hierin zie je stap voor stap hoe je jouw verticale lamellen opmeet, inkort en ophangt, in de dag en op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Verticale lamellen - pvc idd

PVC lamellen in de dag

PVC lamellen in de dag monteren? In deze video legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je verticale lamellen opmeet, op maat maakt en ophangt.

 

Bekijk meer

Verticale lamellen - pvc odd

PVC lamellen op de dag

Hang je jouw PVC lamellen liever op de dag? Bekijk dan deze klusvideo en zie hoe je jouw PVC lamellen opmeet, inkort en bevestigt.
 

Bekijk meer

Verticale lamellen - stof idd

Stoffen lamellen in de dag

Lamellen van stof zijn gemakkelijk te installeren. In deze klusvideo zie je hoe je jouw stoffen lamellen opmeet, inkort en ophangt in de dag.


Bekijk meer

Verticale lamellen - stof odd

Stoffen lamellen op de dag

Ga je stoffen lamellen op de dag bevestigen? Kijk dan naar deze klusvideo. Hierin zie je hoe je de maat bepaalt, de lamellen inkort en ophangt.


Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.