klusadvies
Beveiliging IP-camera

Beveiliging met IP camera's

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Met IP camera's in en om het huis, maak je je huis veiliger. Zo kun je op elk moment van de dag via je telefoon zien wat er in je huis gaande is. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan deze pagina. 

 

 

Bekijk de benodigheden

Op elk moment van de dag zien wat er in je huis gebeurd.

wat is een IP-camera?

Een IP-camera is een beveiligingscamera met een internetverbinding. IP staat voor Internet Protocol. IP Camera’s kunnen gebruikt worden om je huis en bezittingen te beveiligen, maar ook gewoon om in de gaten te houden wat er in en om het huis gebeurt. IP-camera’s zijn gekoppeld aan je internetverbinding. Via een desktop of mobiele device kun je live meekijken of de beelden opslaan. Ook zijn er camera’s die je een melding sturen als er beweging wordt waargenomen. De slimme bewakingscamera is een niet meer weg te denken onderdeel van een alarmsysteem. De Nest Cam (Indoor en Outdoor) geeft een melding op je telefoon als er beweging, geluid of een persoon is gedetecteerd. 

beveiligingscamera kopen? Let hier op

De keuze voor een bewakingscamera hangt ten eerste af van de locatie. Als je je camera buiten op wilt hangen dien je een camera te kopen die weerbestendig is, een zogenoemde buitencamera. Binnencamera’s hoeven natuurlijk niet weerbestendig te zijn en kosten daarom meestal minder.

Beveiligingscamera binnen of buiten
Bewakingscamera met infrarood

Vrijwel alle buitencamera’s beschikken ook over infrarood, hierdoor kunnen ook in het donker duidelijke beelden worden gemaakt. Daarnaast beschikken enkele IP-camera’s over een microfoon, waarmee je ook kunt horen wat er in en om je huis gebeurt. Sommige camera’s beschikken over ingebouwde luidsprekers, zodat je live kunt terug spreken.

Beeldkwaliteit van beveiligingscamera's

Je schaft een camera aan omdat je wilt zien wat er in en om je huis gebeurt of is gebeurd. Beeldkwaliteit is daarom van belang. Hoe hoger de resolutie van een camera, des te beter het beeld. Tegenwoordig zijn veel IP-camera’s HD (scherp beeld). Ga je een beveiligingscamera kopen, let dan op de resolutie. Bij een goedkopere camera is de resolutie vaak laag, waardoor je slecht beeld opneemt. Als er dan wordt ingebroken, heb je een heel vaag beeld van de inbreker.

Opslag beelden camerasysteem

Er zijn verschillende manieren om beelden op te slaan. Er zijn camera’s waar je een SD kaart in kunt doen, hierop worden de beelden opgeslagen van de momenten dat er beweging door de camera is waargenomen. Als je meer beelden wilt op slaan of voor een langere periode, dan kun je de camera de beelden laten opslaan op een PC, DVR-recorder of NAS server. Er zijn ook camera’s die live beeld opslaan in de cloud, hiervoor heb je alleen een internetverbinding nodig.