klusadvies
Anti-inbraakstrips

Anti-inbraakstrips

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Met anti-inbraakstrips (of secustrips) maak je jouw deurbeveiliging en raambeveiliging compleet. Hoe werken inbraakstrips? Welke soorten zijn er? En waar moet je op letten als je inbraakstrips koopt? GAMMA vertelt je meer over anti-inbraakstrips.

 

 

Bekijk de benodigheden

hoe werkt een inbraakstrip?

Een inbraakstrip biedt extra inbraakbeveiliging voor je deur of raam. Dit systeem bestaat uit 2 stalen strips. Als je de deur of het raam dicht doet vallen deze strips in elkaar. Hierdoor is het voor een inbreker onmogelijk om een koevoet, schroevendraaier of pasje tussen de deur of het raam te steken om deze snel open te wrikken of te flipperen. Anti-inbraakstrips hebben ook een preventieve werking, als inbrekers ze zien dan slaan ze je huis meestal over.

Anti-inbraakstrips_werking

soorten anti-inbraakstrips

Bij GAMMA vind je verschillende soorten anti-inbraakstrips. Voor de beveiliging van de deuren in een kelderbox, berging of schuur zijn er voordelige eenvoudige strips. Voor je ramen en deuren in huis zijn er meer uitgebreide modellen die aan nog hogere veiligheidsnormen voldoen. Verder zijn er ook verschillende inbraakstrips voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren.

welke inbraakstrips moet ik hebben?

Anti-inbraakstrips zijn verkrijgbaar in een aantal standaardmaten. Voor oude huizen is dit 211,5cm voor achterdeuren en 205cm voor voordeuren. Bij nieuwbouwhuizen is de standaardmaat 230cm, voor zowel voordeuren als achterdeuren. Wijkt de maat van je deur af? Dan kun je de strip eenvoudig inkorten met een ijzerzaag.

wat is het verschil tussen 1xnorm, 2xnorm en 3,5xnorm?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® heeft normen opgesteld waaraan veiligheidsproducten moeten voldoen, onder andere over hoe lang het product een inbreker moet vertragen. Op de verpakking van de strips staat aangegeven hoe vaak aan die norm wordt voldaan. Anti-inbraakstrips met de 3,5xnorm werken bijvoorbeeld maar liefst 11 minuten vertragend.

anti-inbraakstrip aanbrengen

Inbraakstrips kun je eenvoudig zelf aanbrengen. Volg de instructie die wordt meegeleverd bij de strips of volg het stappenplan Anti-inbraakstrips aanbrengen.