klusadvies
Magneetverf header

Magneetverf

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Wilt u uw posters zonder tape ophangen en ook geen spijkers in de muur slaan? Of wilt u gemakkelijk memo’s kunnen ophangen in uw werkkamer? Gebruik dan magneetverf. Deze verf zorgt ervoor dat magneten blijven hangen. U kunt de verf in elke gewenste kleur overschilderen, waardoor u het overal kunt toepassen.

 

Assortiment verf

Bekijk de benodigheden

wat is magneetverf?

Magneetverf is samengesteld uit latexprimer op waterbasis en duizenden metaaldeeltjes. De deeltjes zorgen ervoor dat de verf magnetisch wordt. De ijzerdeeltjes zijn roestvrij en zo klein dat u ze niet met het blote oog kunt zien. Magneetverf werkt als een soort grondverf, waardoor u het in elk gewenste kleur kunt overschilderen.

Wat is magneetverf - beeld

U kunt uw magnetische muur op verschillende manieren gebruiken, zowel zakelijk als privé. Het wordt veel gebruikt voor de kinderkamer en in de keuken. Zelfs een klein stuk muur kan gemakkelijk magnetisch gemaakt worden. Naast muren kunt u ook denken aan de zijkanten van een (keuken)kast, de lijsten van uw spiegel, uw deur of op een krijtbord.

gebruik van magnetische verf

Het is belangrijk dat u goed roert voor u begint met verven. De verf bestaat namelijk uit duizenden piepkleine deeltjes metaal die snel naar de bodem van de pot zakken. Breng altijd meerdere lagen magneetverf aan. Eén laag is namelijk niet voldoende, dan blijven de magneten niet hangen. Wilt u een klein oppervlak verven? Zorg dan dat u het vlak strak afplakt met tape die geschikt is voor kwetsbare ondergronden. Doordat er meerdere lagen van de magneetverf aangebracht moeten worden, kunt u verschil krijgen in oppervlakdikte. Maak daarom nette strakke randen. De verf is gemakkelijk aan te brengen met een schuimroller. Deze roller kunt u eenvoudig reinigen met water.

Magneetverf kan worden gebruikt op pleisterwerk, beton, gipsplaat en hout. Gebruik bij een zuigende ondergrond als MDF wel een primer, zodat u geen magnetische sterkte verliest.

Tip

Geef het vlak wat magnetisch geverfd is een kleurtje, waardoor u het goed kunt afbakenen en het nog meer tot zijn recht komt. Houdt er wel rekening mee dat de magnetische werking afneemt als u er nog een laag verf overheen doet. Test met een aantal lagen papier of u genoeg lagen magnetische verf heeft aangebracht voor u de muur oververft met een andere kleur.

Wilt u naast briefjes en foto’s op uw wand ook kunnen krijten? Gebruik dan een combinatie van schoolbordverf en magneetverf. Breng eerst een aantal lagen magnetische verf aan. Vervolgens brengt u een laag schoolbordverf aan en klaar is uw krijt- en memobord! Vindt u een zwarte muur te heftig? Schoolbordverf is in 30.000 kleuren verkrijgbaar bij GAMMA, dus er zit altijd wel een kleur tussen die u mooi vindt.