klusadvies
Magneetverf header

Magneetverf

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Wil je je posters zonder tape ophangen en ook geen spijkers in de muur slaan? Of wil je gemakkelijk memo’s kunnen ophangen in je werkkamer? Gebruik dan magneetverf. Deze verf zorgt ervoor dat magneten blijven hangen. Je kunt de verf in elke gewenste kleur overschilderen, waardoor je het overal kunt toepassen.

 

Assortiment verf

Bekijk de benodigheden

wat is magneetverf?

Magneetverf is samengesteld uit latexprimer op waterbasis en duizenden metaaldeeltjes. De deeltjes zorgen ervoor dat de verf magnetisch wordt. De ijzerdeeltjes zijn roestvrij en zo klein dat je ze niet met het blote oog kunt zien. Magneetverf werkt als een soort grondverf, waardoor je het in elk gewenste kleur kunt overschilderen.

Wat is magneetverf - beeld

Je kunt je magnetische muur op verschillende manieren gebruiken, zowel zakelijk als privé. Het wordt veel gebruikt voor de kinderkamer en in de keuken. Zelfs een klein stuk muur kan gemakkelijk magnetisch gemaakt worden. Naast muren kun je ook denken aan de zijkanten van een (keuken)kast, de lijsten van je spiegel, je deur of op een krijtbord.

gebruik van magnetische verf

Het is belangrijk dat je goed roert voor je begint met verven. De verf bestaat namelijk uit duizenden piepkleine deeltjes metaal die snel naar de bodem van de pot zakken. Breng altijd meerdere lagen magneetverf aan. Eén laag is namelijk niet voldoende, dan blijven de magneten niet hangen. Wil je een klein oppervlak verven? Zorg dan dat je het vlak strak afplakt met tape die geschikt is voor kwetsbare ondergronden. Doordat er meerdere lagen van de magneetverf aangebracht moeten worden, kun je verschil krijgen in oppervlakdikte. Maak daarom nette strakke randen. De verf is gemakkelijk aan te brengen met een schuimroller. Deze roller kun je eenvoudig reinigen met water.

Magneetverf kan worden gebruikt op pleisterwerk, beton, gipsplaat en hout. Gebruik bij een zuigende ondergrond als MDF wel een primer, zodat je geen magnetische sterkte verliest.

Tip

Geef het vlak wat magnetisch geverfd is een kleurtje, waardoor je het goed kunt afbakenen en het nog meer tot zijn recht komt. Houdt er wel rekening mee dat de magnetische werking afneemt als je er nog een laag verf overheen doet. Test met een aantal lagen papier of je genoeg lagen magnetische verf hebt aangebracht voor je de muur oververft met een andere kleur.

Wil je naast briefjes en foto’s op je wand ook kunnen krijten? Gebruik dan een combinatie van schoolbordverf en magneetverf. Breng eerst een aantal lagen magnetische verf aan. Vervolgens breng je een laag schoolbordverf aan en klaar is je krijt- en memobord! Vind je een zwarte muur te heftig? Schoolbordverf is in 30.000 kleuren verkrijgbaar bij GAMMA, dus er zit altijd wel een kleur tussen die je mooi vindt.