klusadvies
Kleuren kiezen & kopen

Verfkleuren kiezen en verf kopen

33 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in huis. Lichtinval, ondergrond, glansgraad, alles heeft invloed op het eindresultaat. Hier kun je een aantal tips lezen, die je helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor je interieur. 

 

 

Bekijk de benodigheden

verfkleuren kiezen

Voor je iets gaat verven is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. De keuze is enorm, dus laat je goed inspireren en informeren voor je iets koopt.

 

Je kiest de juiste kleur in 4 stappen:

 1. Bepaal welk effect je wilt bereiken met een kleur
 2. Kies een kleur die bij jouw stijl past
 3. Bekijk of je het gewenste effect krijgt met de kleur die je hebt gekozen 
 4. Test de kleur met de kleurtester van Flexa.

 

stap 1: bepaal welk effect je wilt bereiken

Wil je een intieme en warme sfeer creëren in huis? Of ga je liever voor een open sfeer met een gevoel van vrijheid? Kleur is erg bepalend voor de sfeer in huis. Op de pagina Effect van kleuren zie je wat kleur doet met jouw ruimte en kun je bepalen welke kleuren je nodig hebt voor de sfeer die je wilt creëren. 

Kleur kiezen - welke kleur wilt u bereiken

stap 2: kies een kleur die bij jouw stijl past

Naast dat je een sfeer kiest, kunt je ook kiezen vanuit een stijl. Dit kan met het kleurID concept van GAMMA. Dit concept is opgedeeld in 3 stijlen: Loft, Soft Shades en Enjoy. Als je kiest voor een stijl, kun je vervolgens verf, raamdecoratie en behang kiezen die bij die stijl horen. Zo weet je zeker dat het goed bij elkaar past!

Kleur kiezen -afb stap 2: kies een kleur die bij u past

stap 3: controleer het gewenste effect

Je hebt twee mogelijkheden om te testen of de kleur die je hebt gekozen ook echt het gewenste effect geeft.

Kleur kiezen - stap 3 - verfkleurwijzer

Verfkleurwijzer

In de verfkleurwijzer kun je een ruimte selecteren en vervolgens verschillende kleuren op de muur proberen. Met 1 klik geef je de muur een hele andere kleur. Zo kun je kijken of de kleur die je in je hoofd hebt, ook echt het gevoel geeft wat je wilt creëren. Je kunt eindeloos combineren met heel veel verfkleuren uit het GAMMA assortiment. Ook kun je kiezen uit de kleuren uit onze speciale kleurconcepten Loft, Enjoy!, Soft Shades en Jan des Bouvrie.

Kleur kiezen - stap 3 - visualizer app

Visualizer app

Liever de kleur in je eigen omgeving testen? Met de visualizer app van Flexa kun je direct en live de kleur van jouw muur op je scherm transformeren. Download de app in de Apple Store of de Google Playstore en scan de kamer die je wilt schilderen. Je kunt de transformatie direct in de live modus zien of als foto of video. Je kunt ook de kleurkiezer-technologie gebruiken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de kleur van je kussen scannen. De app zoekt daarna een kleurmatch voor jouw muren.

stap 4: test je kleur op je muur

Heb je een kleur gekozen van Flexa? Dan kun je met de Kleurtester een klein stukje op de muur testen om te zien of de kleur daadwerkelijk het gewenste effect geeft. De tester heeft een geïntegreerd rolletje om de verf mee aan te brengen op jouw muur.
 

Kleur kiezen - stap 4: test uw kleur op uw muur

Stappen:

 1. Verwijder de sluitzegel
 2. Knijp zacht in de Kleurtester tot er verf op de roller komt.
 3. Breng de verf direct aan op de muur die je wilt verven. Wil je je muur onaangetast laten? Verf dan op een stuk karton en plak deze met schilderstape op de muur.
 4. Breng 1 à 2 lagen verf aan (tussen de lagen laten drogen)
 5. Beoordeel de kleur als het droog is bij zowel daglicht als kunstlicht.


Tip: schuur de randjes van het testvlak licht voor u de gekozen kleur gaat overschilderen. Zo krijgt u het mooiste eindresultaat.

verf kopen

stap 1: bereken hoeveel verf je nodig hebt

Voorkom dat je te veel of te weinig verf koopt door van tevoren te berekenen hoeveel je nodig hebt.
Dit kan in 4 simpele stappen:
 

 1. Meet de breedte en hoogte van de muren met een meetlint. Vermenigvuldig deze waarden om de oppervlakte te berekenen.
 2. Bereken op dezelfde manier de oppervlakte van je ramen en deuren. Trek deze van het totaal aantal vierkante meters van je muren af.  
 3. Bepaal hoeveel lagen je wilt aanbrengen. Vermenigvuldig het oppervlak dat je bij stap 2 hebt berekend met dit aantal lagen. Het advies is om minstens twee lagen aan te brengen.  
 4. Deel het totale aantal vierkante meters door het aantal m²/ dat op de verfpot staat. Of vraag bij je verfspecialist hoeveel vierkante meter je kunt schilderen per liter met de verf die je graag wilt kopen. Hiermee kom je op het totale aantal liter uit dat je nodig hebt voor jouw klus. 

stap 2: in het assortiment of mengverf?

GAMMA heeft veel verschillende kleuren kant en klaar beschikbaar in de bouwmarkt of in de webshop. Je hebt hierbij keuze uit verschillende merken. Staat jouw kleur er niet tussen? Laat het dan mengen in de mengmachine in de bouwmarkt bij jou in de buurt. Elke GAMMA-bouwmarkt heeft een verfmengmachine, waarmee we meer dan 30.000 kleuren kunnen maken. Neem een kijkje bij de grote verfwand in de bouwmarkt of vraag het onze verfspecialist.

Kleur kopen - stap 2 - in het assortiment of mengverf?