klusadvies
Kleuren kiezen & kopen

Verfkleuren kiezen en verf kopen

33 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in huis. Lichtinval, ondergrond, glansgraad, alles heeft invloed op het eindresultaat. Hier kunt u een aantal tips lezen, die u helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor uw interieur. 

 

 

Bekijk de benodigheden

verfkleuren kiezen

Voor u iets gaat verven is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. De keuze is enorm, dus laat u goed inspireren en informeren voor u iets koopt.

 

U kiest de juiste kleur in 4 stappen:

 1. Bepaal welk effect u wilt bereiken met een kleur
 2. Kies een kleur die bij uw stijl past
 3. Bekijk of u het gewenste effect krijgt met de kleur die u heeft gekozen 
 4. Test de kleur met de kleurtester van Flexa.

 

stap 1: bepaal welk effect u wilt bereiken

Wilt u een intieme en warme sfeer creëren in huis? Of gaat u liever voor een open sfeer met een gevoel van vrijheid? Kleur is erg bepalend voor de sfeer in huis. Op de pagina Effect van kleuren ziet u wat kleur doet met uw ruimte en kunt u bepalen welke kleuren u nodig heeft voor de sfeer die u wilt creëren. 

Kleur kiezen - welke kleur wilt u bereiken

stap 2: kies een kleur die bij uw stijl past

Naast dat u een sfeer kiest, kunt u ook kiezen vanuit een stijl. Dit kan met het kleurID concept van GAMMA. Dit concept is opgedeeld in 3 stijlen: Loft, Soft Shades en Enjoy. Als u kiest voor een stijl, kunt u vervolgens verf, raamdecoratie en behang kiezen die bij die stijl horen. Zo weet u zeker dat het goed bij elkaar past!

Kleur kiezen -afb stap 2: kies een kleur die bij u past

stap 3: controleer het gewenste effect

U heeft twee mogelijkheden om te testen of de kleur die u heeft gekozen ook echt het gewenste effect geeft.

Kleur kiezen - stap 3 - verfkleurwijzer

Verfkleurwijzer

In de verfkleurwijzer kunt u een ruimte selecteren en vervolgens verschillende kleuren op de muur proberen. Met 1 klik geeft u de muur een hele andere kleur. Zo kunt u kijken of de kleur die u in uw hoofd heeft, ook echt het gevoel geeft wat u wilt creëren. U kunt eindeloos combineren met heel veel verfkleuren uit het GAMMA assortiment. Ook kunt u kiezen uit de kleuren uit onze speciale kleurconcepten Loft, Enjoy!, Soft Shades en Jan des Bouvrie.

Kleur kiezen - stap 3 - visualizer app

Visualizer app

Liever de kleur in uw eigen omgeving testen? Met de visualizer app van Flexa kunt u direct en live de kleur van uw muur op uw scherm transformeren. Download de app in de Apple Store of de Google Playstore en scan de kamer die u wilt schilderen. U kunt de transformatie direct in de live modus zien of als foto of video. U kunt ook de kleurkiezer-technologie gebruiken. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de kleur van uw kussen scannen. De app zoekt daarna een kleurmatch voor uw muren.

stap 4: test uw kleur op uw muur

Heeft u een kleur gekozen van Flexa? Dan kunt u met de Kleurtester een klein stukje op de muur testen om te zien of de kleur daadwerkelijk het gewenste effect geeft. De tester heeft een geïntegreerd rolletje om de verf mee aan te brengen op uw muur.
 

Kleur kiezen - stap 4: test uw kleur op uw muur

Stappen:

 1. Verwijder de sluitzegel
 2. Knijp zacht in de Kleurtester tot er verf op de roller komt.
 3. Breng de verf direct aan op de muur die u wilt verven. Wilt u uw muur onaangetast laten? Verf dan op een stuk karton en plak deze met schilderstape op de muur.
 4. Breng 1 à 2 lagen verf aan (tussen de lagen laten drogen)
 5. Beoordeel de kleur als het droog is bij zowel daglicht als kunstlicht.


Tip: schuur de randjes van het testvlak licht voor u de gekozen kleur gaat overschilderen. Zo krijgt u het mooiste eindresultaat.

verf kopen

stap 1: bereken hoeveel verf u nodig heeft

Voorkom dat u te veel of te weinig verf koopt door van tevoren te berekenen hoeveel u nodig heeft.
Dit kan in 4 simpele stappen:
 

 1. Meet de breedte en hoogte van de muren met een meetlint. Vermenigvuldig deze waarden om de oppervlakte te berekenen.
 2. Bereken op dezelfde manier de oppervlakte van uw ramen en deuren. Trek deze van het totaal aantal vierkante meters van uw muren af.  
 3. Bepaal hoeveel lagen u wilt aanbrengen. Vermenigvuldig het oppervlak wat u bij stap 2 heeft berekend met dit aantal lagen. Het advies is om minstens twee lagen aan te brengen.  
 4. Deel het totale aantal vierkante meters door het aantal m²/l dat op de verfpot staat. Of vraag bij uw verfspecialist hoeveel vierkante meter u kunt schilderen per liter met de verf die u graag wilt kopen. Hiermee komt u op het totale aantal liter wat u nodig heeft voor uw klus.

stap 2: in het assortiment of mengverf?

GAMMA heeft veel verschillende kleuren kant en klaar beschikbaar in de bouwmarkt of in de webshop. U heeft hierbij keuze uit verschillende merken. Staat uw kleur er niet tussen? Laat het dan mengen in de mengmachine in de bouwmarkt bij u in de buurt. Elke GAMMA-bouwmarkt heeft een verfmengmachine, waarmee we meer dan 30.000 kleuren kunnen maken. Neem een kijkje bij de grote verfwand in de bouwmarkt of vraag het onze verfspecialist.

Kleur kopen - stap 2 - in het assortiment of mengverf?