klusadvies

Betonlook realiseren

2 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

 

Met Alabastine Muurdecor creëer je een uniek en realistisch beton- of zandeffect op jouw muur. Bovendien vult en egaliseer je beschadigingen en oneffenheden tot 2mm in 1 laag. In dit stappenplan lees je hoe je in 3 stappen Alabastine Muurdecor aanbrengt op jouw muur.

 

Bekijk de benodigheden
1

Voorbehandelen

Schoonmaken

Maak de ondergrond schoon, droog, stof- en vetvrij. Verwijder sterk uitstekende oneffenheden door deze weg te schuren of af te steken met een plamuurmes. Als je glasvezel behang heeft verwijder dan de loszittende stukken.

Vul gaten, beschadigingen en naden dieper dan 2 mm met een geschikt vulmiddel.

 

Voorbehandelen

Zet veegvaste, poederende, slecht hechtende of gruizende ondergronden vast met Alabastine Xtra Voorstrijk Fixeer.

Een zuigende ondergronden kan worden voorbehandeld met Alabastine Sneldrogende Voorstrijk.

Nicotine- en lekkagevlekken kunnen worden voorbehandeld met Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken.

Geschilderde ondergronden (zoals latex) moeten licht worden opschuurt en stofvrij gemaakt.

2

Aanbrengen

Muurglad voor gebruik goed doorroeren. Breng het product rechtstreeks uit de emmer aan op de muur met de MuurGlad Roller. 

Verzamel voldoende pasta op de roller en breng het aan met een rustige rolbeweging. Rol in verticale banen een oppervlak van 2 à 3 m². Verdeel de MuurGlad daarna met een horizontale rolbeweging. Eindig tot slot met een verticale rolbeweging voor het beste eindresultaat.


Tip

MuurGlad dient binnen 30 minuten na aanbrengen te worden gladgestreken! Breng dus niet meer product aan dan dat je binnen 30 minuten kunt aanbrengen én gladstrijken.

3

Gladmaken

Strijk met de MuurGlad Strijker eerst het onderste deel van de muur (± 50 - 100 cm) van beneden naar boven in verticale banen glad. Strijk vervolgens het gehele oppervlak glad van boven naar beneden in verticale banen. Indien noodzakelijk (bijv. bij structuurondergronden) kun je meerdere lagen aanbrengen met voldoende droogtijd tussen de lagen. Na minimaal 6 uur kun je een volgende laag op de hierboven beschreven wijze aanbrengen.

Let op: houd bij het strijken de MuurGlad Strijker altijd onder een kleine hoek met het handvat zo dicht mogelijk langs de muur. Oefen hierbij weinig druk uit.

 

Tip

Eventuele lichte strepen en andere kleine oneffenheden kunnen na droging zeer eenvoudig met fijn schuurpapier weggeschuurd worden.

 
Verbruiksindicatie: 

Lichtbeschadigde wanden: 12m2

Structuurverf: 9m2

Het verbruik is afhankelijk van de laagdikte en ondergrond.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (4)

  • Gereedschappen (3)
Meer informatie over betonlook realiseren :