stappenplannen
Kitten

Kitten

4 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Kit heb je nodig bij de meest uiteenlopende klussen. Met kit sluit je kieren af. Bij bewegende vlakken maak je een elastische verbinding. Bij sanitair gebruik je kit voor een waterdichte afsluiting. Acrylaatkit is uitstekend overschilderbaar als de kit eenmaal droog is.

 

 

tips, tutorial en how to kitten

Bekijk de benodigheden
tip!

Gemorste kit verwijderen

Verwijder gemorste kit direct met een natte doek. Pas op met siliconenkit, dat is bestand tegen alle oplosmiddelen.

01

Plakband plakken

Maak de ondergrond geheel droog, vet- en stofvrij. Wil je de kitnaad later overschilderen, kijk op de verpakking of dit mogelijk is. Plak voor het verkrijgen van een strakke naad aan weerszijden van de voeg 2 stroken plakband. Houd hierbij 6mm tussenruimte aan.

02

Topje afsnijden

Snijd met een hobbymes het topje van de kitkoker af.

03

Spuitmond schuin afsnijden

Snijd een deel van de spuitmond schuin af zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte.
04

Kitten

Plaats de koker in de kitspuit. Spuit in een gelijkmatige beweging een ril kit tussen de stroken plakband. Let op: spuit niet teveel.

05

Kitril gladstrijken

Maak je vinger nat met zeepwater. Strijk de kitril glad. Mocht er kit aan je vinger blijven plakken, wrijf deze dan meteen schoon

Tip!
Met een speciale kitspatel kun je gelijkmatiger druk uitoefenen. Dat geeft een strakkere naad. Druk de ontspanklem van het kitpistool in zodra je stopt met kitten. Dit voorkomt dat er kit uit het pistool blijft spuiten door de opgebouwde druk.

06

Plakbandstroken verwijderen

Wacht tot zich op de kit een iets steviger oppervlaktehuidje gevormd heeft. Verwijder voorzichtig de plakbandstroken. Strijk de kitranden nogmaals zachtjes met een natte vinger glad.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (5)


  • Gereedschappen (6)