klusadvies
Schoolbord met magneetverf

Schoolbord met magneetverf

7 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Op een schoolbord kun je al die kleine dagelijkse dingen noteren die je niet mag vergeten. Als je eerst magneetverf aanbrengt voordat je met schoolbordverf aan de slag gaat, dan kun je er ook briefjes, krantenknipsels en foto's op bevestigen.

 

Assortiment verf

 

Bekijk de benodigheden
tip!

Hoe meer lagen magneetverf je aanbrengt, hoe beter de magneten blijven zitten.

01

MDF-plaat ontvetten

Ontvet de MDF-plaat met een MDF reinigingsdoekje en zet hem in de grondverf. Na droging gladschuren met fijn schuurpapier. Breng minimaal 3 dikke onverdunde lagen magneetverf aan, met behulp van een roller. Laat elke laag minstens 4 uur drogen. Tussendoor mag licht geschuurd worden.
02

Magneetverf uitharden

Laat de magneetverf 24 uur uitharden. Bij afwerking met schoolbordenverf moet de laatste laag goed glad geschuurd worden. Breng daarna minimaal 2 redelijk volle lagen schoolbordverf aan, met behulp van een roller.
03

Lijst opbouwen

Bouw de lijst in lagen op.Bevestig op de achterkant van de 8 centimeter brede MDF stroken een MDF strook van 6 cm breed.Gebruik houtlijm en korte schroeven (20 mm) en zorg dat de stroken aan één zijkant met elkaar lijnen. Bouw de lijst in lagen op.Bevestig op de achterkant van de 8 centimeter brede MDF stroken een MDF strook van 6 cm breed.Gebruik houtlijm en korte schroeven (20 mm) en zorg dat
de stroken aan één zijkant met elkaar lijnen.

04

Strook bevestigen

Bevestig ook aan de voorzijde een strook van 6 cm breed. Gebruik schroeven van 30 millimeter lang en schroef vanaf de achterkant (blind schroeven).
05

MDF monteren

Monteer tot slot de MDF stroken van 4 cm aan de voorzijde.Ook deze lijmen en blind schroeven met schroeven van 40 millimeter lang.
06

Verstekzaagmachine gebruiken

Zaag de 4 lijsten op maat, in verstek. Gebruik hiervoor een verstekzaagmachine. De binnenmaat van beide lange lijstdelen bedraagt … cm, die van beide korte lijstdelen … centimeter..
07

MDF verzagen

Verzaag beide vierkante plaatjes MDF (20x20 cm) diagonaal tot 4 driehoeken. Breng houtlijm aan op het zaagvlak van de 4 lijstdelen.Duw ze tegen elkaar en fixeer de hoekpunten door er aan de achterzijde tijdelijk een MDF driehoekje tegenaan te schroeven.Zorg dat de lijstdelen lijnen met de randen van de MDF driehoekjes en een hoek maken van 900.Voorzie elke hoek van een schuine schietspijker (verloren kop).
08

Hoekpunten verstevigen

Laat de lijm drogen, verwijder de MDF driehoekjes en verstevig de hoekpunten met behulp van een raamhoek.
09

Reinigen, verven en schuren

Ontvet de lijst met behulp van een MDF reinigingsdoekje. Zet hem in de grondverf. Na droging licht opschuren en aflakken in de gewenste kleur.
10

Schoolbord vastschroeven

Leg het schoolbord in de lijst.Schroef hem vanaf de achterkant aan de lijst vast (om de 10 centimeter).
11

Afwerken

Boor 4 gaten door de lijst en het schoolbord: 2 aan de bovenkant en 2 aan de onderkant. Zorg dat ze op gelijke afstand van elkaar zitten.Hou het bord tegen de muur en teken de schroefgaten af. Controleer met de waterpas of de afgetekende punten in een horizontale lijn liggen. Boor gaten in de muur (8 mm) en steek daar pluggen in. Voorzie de schroeven van een kraalring en schroef het schoolbord op de muur vast.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (22)  • Gereedschappen (11)