stappenplannen
Dreamclick header

DreamClick PVC-laminaat leggen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

DreamClick vloeren zijn dankzij hun 360 graden clicksysteem snel en gemakkelijk te plaatsen. Je kunt de planken aan alle kanten aan elkaar klikken. DreamClick is slag- en slijtvast, geschikt voor vloerverwarming en geluiddempend. Allerlei verschillende patronen zijn mogelijk, ook visgraatvloer, vlecht- of Engels patroon. De vloer is herklikbaar, je kunt de PVC-planken dus meenemen naar een ander huis.

 

Bekijk de benodigheden

voorbereiding PVC vloer

Stap 1: Dreamclick vloer leggen
1

Vloer acclimatiseren

Laat de DreamClick planken minstens 48 uur liggen in de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden. Zorg dat de ruimte op kamertemperatuur is, 18-25 graden, ook tot 24 uur na het plaatsen van de vloer.

Stap 2: Dreamclick vloer leggen
2

Ondergrond gereed maken

Voor een optimaal eindresultaat is het van belang dat de ondergrond schoon, droog vlak en hard is. Er mag een maximale oneffenheid in de vloer zitten van 2mm per 20cm en 3mm per meter. Egaliseer de vloer indien nodig.

 

Tip

Plaats de Compactline en Isoline Plus ondervloer om loop- en contactgeluid te verminderen. Let op bij een betonvloer waar spraken is van opstijgend vocht in de ondervloer is het belangrijk om een primer te gebruiken. 

 

DreamClick pvc-vloer leggen

Stap 3 - Dreamclick vloer leggen
3

Verdeel de ruimte stap 1

Meet de ruimte op en bedenk daarna hoe je de vloer het beste kan leggen. Het is mogelijk om de eerste en laatste rij van de DreamClick vloer te verzagen. Bedenk wel dat beide rijen minstens 5cm breed moeten zijn.

Stap 4: Dreamclickvloer leggen
4

Verdeel de ruimte stap 2

Houd bij het leggen ook rekening met een uitzettingsvoeg van 8mm tussen de vloer en bijvoorbeeld de muren, drempels en deurposten.

Stap 5: Dreamclickvloer leggen
5

Planken leggen

Bij het leggen van een DreamClick planken vloer, dient de kopse kant van een strook uit panelen van minimaal 30 cm te bestaan. Rest stukken van reeds op maat gemaakte panelen lenen zich goed voor deze eerste stukken van de volgende rij.

Stap 6: Dreamclickvloer leggen
6

Tegels leggen

Bij het leggen van een DreamClick tegel vloer, dient de kopse kant van een strook uit tegels van minimaal 20 cm te bestaan. Rest stukken van reeds op maat gemaakte tegels lenen zich goed voor deze eerste stukken van de volgende rij.

Stap 7: Dreamclickvloer leggen
7

Hoe werkt de clickverbinding

Zorg bij het in elkaar klikken van de houten of tegel panelen dat de clickverbindingen precies in het midden geplaatst wordt. Verbind vanaf de tweede rij altijd eerste de kopse kant en daarna de lange kant van het paneel.

Stap 8: Afwerking Dreamclick vloer
7

Afwerking Dreamclick vloer

 Om de laatste rij planken of tegels goed in te leggen, dien je deze in veel gevallen iets smaller te maken. Plaats de afstandhouders en leg een plank of tegel omgekeerd op de laatste rij. Schuif de plank of tegel tegen de wand en teken op de in te korten tegel of plank die onderste boven ligt de snijlijn af. De lijn van de laatst geplaatste rij dient gelijk te zijn aan de snijlijn op de te snijden plank of tegel. Snij de plank of tegel op maat en leg de laatste rij. Let dan wel op dat de zijde met de clickverbinding aan de goede kant zit.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (5)


  • Gereedschappen (7)