toon meer toon minder
toon meer toon minder
 • Firstfloor
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Ondervloeren

14 resultaten
Bekijk de TOP 10

Ondervloer kopen bij GAMMA

De ondervloer is de basis voor je nieuwe laminaat, PVC-vloer en andere type vloeren. Voor een maximale kans op langdurig gebruik van je vloer is het van groot belang eerst de juiste ondervloer te leggen. De ondervloeren van GAMMA hebben diverse functies, waaronder geluidsdemping, betere isolatie, vochtwering en egalisering van de vloer. Ondanks dat je de ondervloer na plaatsing niet meer ziet, zul je het verschil wel degelijk zien en horen. En met een goede geluiddempende ondervloer zijn je onderburen ook veel blijer met je. De GAMMA-ondervloeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hieronder leggen we je uit waar je op moet letten bij je keuze voor een ondervloer.

Welke GAMMA-ondervloer kiezen?

Elke vloer die je wilt leggen, vraagt om zijn specifieke ondervloer. Denk aan geluiddempende ondervloeren, isolerende ondervloeren, groene ondervloeren, egaliserende ondervloeren en ondervloerplaten. Houd bij het kiezen van jouw geschikte ondervloer rekening met onderstaande factoren:

 • De kale vloer waarop je de nieuwe vloer gaat leggen
 • De hoeveelheid vocht in de vloer en de lucht
 • Hoeveel je de vloer moet ophogen
 • De hoogte van je deuren en plinten
 • Het soort vloerbedekking die je gaat leggen: een PVC-vloer heeft een andere ondervloer nodig dan bijvoorbeeld een houten vloer
 • Welke ondervloer je in jouw situatie nodig hebt, lees je in ons klusadvies ondervloer kiezen.

  Geluiddempende ondervloeren en isolerende ondervloeren

  Twee van de belangrijkste functies van ondervloeren zijn: vocht tegenhouden en geluid reduceren. Als je een houten vloer oflaminaatvloer hebt op een plek met kans op optrekkend vocht, dan is een vochtwerende ondervloer aan te raden. Dit geldt met name in vochtige ruimtes zoals de benedenverdieping en kamers met betonondergronden. De (vinyl-)ondervloeren Aluline, Goldline of Flexxfloors Silence zijn goed vochtwerend. Geluiddempende ondervloeren zijn voornamelijk van belang voor de parket- of laminaatvloer, want die zijn het meest gehorig. Dat is belangrijk als je in een appartement woont of op een bovenverdieping, oftewel: als er iemand onder je woont. Een ondervloer met 10 dB geluidsreductie is de standaardmaat voor wie veel geluid wil reduceren. De ondervloeren van Goldline, Blueline en Isoline+ zijn extra geluiddempend en hebben het belangrijke TÜV-keurmerk (maximale geluidsisolatie).

  Ondervloerplaten en de groene ondervloer

  Ondervloer koop je op de rol of als platen, en je snijdt ze zelf op de juiste lengte af. Ondervloerplaten zijn erg fijn, omdat je deze strak naast elkaar neerlegt en zo een optimale basis creëert voor je nieuwe vloer. Deze ondervloerplaten zijn vaak te herkennen aan de vierkante, groene ondervloeren. Een groene ondervloer is geschikt voor onder meer laminaat, lamelparket en massieve planken. Deze ondervloerplaten zijn van houtvezel en daarom veerkrachtig, spanningsvrij, geluiddempend, egaliserend en isolerend.

  Wil je een stap-voor-stap advies voor het leggen van een ondervloer, bekijk dan ons uitgebreide stappenplan voor ondervloeren leggen. Hier leggen we ook meer uit over de egaliserende werking van ondervloeren. Heb je meer informatie nodig? Kom gerust langs bij een bouwmarkt bij jou in de buurt en onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder met het kopen van de juiste ondervloer.

  Recent bekeken