Ondervloeren

13 resultaten
Bekijk de TOP 10

Ondervloer kopen bij GAMMA

De ondervloeren van GAMMA zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Voor een maximale kans op langdurig gebruik van je vloer is het van groot belang de juiste ondervloer te kiezen. De ondervloeren van GAMMA hebben diverse functies, waaronder geluidsdemping, dampdichtheid, hoogte besparing en stabiliteit. Ondanks dat je de ondervloer na plaatsing niet meer ziet, zul je het verschil wel degelijk zien en horen. Hieronder leggen we je uit waar je op moet letten bij je keuze voor een ondervloer.

Welke ondervloer kiezen?

Je moet de ondervloer kiezen die past bij:

 1. De kale vloer waarop je de nieuwe vloer gaat leggen
 2. De hoeveelheid vocht in de vloer en de lucht
 3. Hoeveel je de vloer moet ophogen
 4. De hoogte van je deuren en plinten
 5. Het soort vloerbedekking die je gaat leggen: een PVC-vloer heeft een andere ondervloer nodig dan bijvoorbeeld een houten vloer

Welke ondervloer in jouw situatie nodig hebt, dat lees je in ons klusadvies Ondervloer kiezen.

Welke ondervloer laminaat?

Elke vloer die je wilt leggen vraagt om zijn specifieke ondervloer. Bij je laminaat ondervloer zijn deze zaken belangrijk:

 • bij laminaat moet je ondervloer vochtwerend zijn, omdat het meeste laminaat optrekkend vocht niet goed kan reguleren
 • als er over laminaat gelopen wordt, maakt dat relatief veel geluid
 • dus als de vloer niet op de begane grond is, zorg dan voor een ondervloer die goed geluid isoleert

We hebben diverse ondervloeren in ons assortiment die het allebei doen: vocht tegenhouden en geluid reduceren. Je krijgt ze vanzelf op je scherm als je gebruikt maakt van de filters aan de linkerkant van deze pagina.

Welke ondervloer houten vloer?

Hout ademt beter dan laminaat, maar als je een vloer hebt met veel optrekkend vocht, dan is een vochtscherm toch aan te raden.

Hoe ondervloer leggen?

Het leggen van een ondervloer is eenvoudig. Je koopt ondervloer op de rol of als platen en snijdt ze zelf op de juiste lengte af. Afhankelijk van het soort ondervloer leg je de delen tegen elkaar of verbind je ze met speciale tape. Wil je een stap voor stap advies voor het leggen van een ondervloer, bekijk dan ons uitgebreide stappenplan Ondervloer leggen.

Vochtwerende ondervloer

Gebruik bij laminaat een vochtwerende ondervloer. De ondervloeren Aluline, Goldline of Flexxfloors Silence zijn vochtwerend.

Vochtscherm

Als de ruimte onder de vloer vochtig is – vaak het geval bij vloeren op de begane grond – breng dan eerst een vochtscherm aan (Blackline). Ook bij betonnen basisvloeren adviseren we een vochtscherm. Bij Aluline of Goldline is dat niet nodig, want daar zit het vochtscherm al in verwerkt.

Geluiddempende ondervloer

Gebruik een geluiddempende ondervloer voor parket- of laminaatvloer, want die zijn het meest gehorig. Dat is belangrijk als je in een appartement woont of op een bovenverdieping, oftewel: als er iemand onder je woont. Kies de hoeveelheid geluid die je wilt dempen, in het filter aan de linkerkant van deze pagina. Hoe meer dB je kiest, hoe beter de ondervloer geluid zal dempen. Jij en je buren hebben dan veel minder last van contactgeluid.

 • Kies een ondervloer met TÜV-keurmerk (maximale geluidsisolatie)
 • De ondervloeren Goldline, Blueline en Isoline+ zijn extra geluiddempend

Ondervloer 10dB

Een ondervloer heeft naast een isolerende ook een geluiddempende functie. Een geluidsreductie van 10 dB is de standaard maat voor wie veel geluid wil reduceren.

Egaliserend vermogen van de ondervloer

Met de ondervloer kun je oneffenheden in de ondergrond wegwerken:

 • Oneffenheden < 6mm: gebruik Aluline, Blueline, Goldline, Isoline of Isoline+
 • Oneffenheden > 6mm: maak eerst een basisvloer met spaanplaat
 • Scheef aflopende vloer met een niveauverschil van meer dan 5mm? Egaliseer de vloer dan eerst met egalisatiekorrels

Warmte-isolerende ondervloer

Een deel van onze ondervloeren zijn ook gericht op vloerisolatie. Ze zijn ontworpen om warmte vast te houden. Dat scheelt op je energierekening.

Ondervloer vloerverwarming

Wil je vloerverwarming toepassen, dan is het aan te raden om een ondervloer zonder warmteisolatie te kiezen. Anders haal je niet het maximale rendement uit de vloerverwarming. Vloerverwarming werkt minder goed in combinatie met een ondervloer met warmte-isolatie. De ondervloer Goldline is speciaal geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Groene ondervloer

Een groene ondervloer is geschikt voor onder meer laminaat, lamelparket en massieve planken. De platen van houtvezel zijn veerkrachtig, spanningsvrij, geluiddempend, egaliserend en isolerend.

Laminaat inclusief ondervloer laten leggen

Heb je geen tijd, zin of mogelijkheid om zelf je ondervloer te plaatsen? Je kunt laminaat en ondervloer laten leggen door GAMMA montageservice.