stappenplannen
Flexxfloors vloer leggen

Flexxfloors vloer leggen

5 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Flexxfloors is de revolutionaire, zelfklevende vloer van kwalitatief hoogwaardig kunststof. Het flexibele, oersterke materiaal is geschikt voor alle ruimtes in je huis, zelfs voor in de badkamer en keuken.

Als veeleisende woongenieter heb je de keuze uit drie smaakvolle collecties met de mooiste hout- en tegeldecors. Met Flexxfloors krijgt je interieur een invulling die aan je persoonlijke smaak en voorkeur voldoet.  

Flexxfloors biedt, naast tal van mogelijkheden voor creatieve kleur- en decorcombinaties, een vloer die stil en slijtvast is. Met Flexxfloors combineer je eindeloos: leg de stroken in de lengte of juist dwars. Probeer ook eens een visgraatmotief. Of combineer de tegeldecors eens verrassend met de houtdecors.
 
Flexxfloors is ook geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast is het hygiënisch, eenvoudig schoon te houden, vocht- en krasbestendig en voelt warm en zacht aan. En niet te vergeten, Flexxfloors is heel gemakkelijk zelf te leggen.

Bekijk ook de inspiratievideo op de website van Flexxfloors.

 

flexxfloors vloeren makkelijk zelf zeggen

Bekijk de benodigheden
01

Vloer acclimatiseren

Laat Flexxfloors 48 uur in de ruimte liggen waar het wordt gelegd. De ondergrond moet
schoon, vrij van stof en droog zijn.
02

Ondergrond afvlakken

Maak de ondergrond glad en vlak, egaliseer deze indien nodig. Hoe vlakker de ondergrond hoe fraaier het eindresultaat.
03

Vloer verdelen

Verdeel de kamervloer in vier gelijke vlakken door twee loodlijnen te trekken.
Gebruik eventueel een slaglijnmolen.

04

Vloer leggen

Begin het leggen vanuit het midden van de kamer. Leg de eerste rij strak tegen de loodlijn aan, in de lengte van de kamer.
05

Stroken aandrukken

Druk elke strook strak aan. Wrijf over de gehele lengte vanuit het midden naar buiten. Sluit elke volgende strook naadloos aan.
06

Op maat snijden

Maak de stroken met een Flexxfloorsmes en Flexxfloors liniaal op maat. Snijd de strook in en breek deze met beleid af.

Vloeren leggen

 

Met vloeren leggen bedoelen we het leggen van tapijt, parket, laminaat of een houten vloer. En daarvoor gebruikt u nogal eens scherpe gereedschappen. Nuttige dingen, maar niet ongevaarlijk: met een tapijtmes, handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag kunt u uzelf flink openhalen. Een veel voorkomende snijwond ontstaat wanneer klussers hun andere hand in de snijlijn van het mes houden bij het leggen van tapijt, of uitschieten met de zaag doordat niet goed wordt opgelet. Vooral als u een ongeschikt mes of zaagje gebruikt of werkt in een rommelige omgeving, schiet de kans op een dergelijke verwonding omhoog.

Wat te doen?

 

Snijd het tapijt niet naar u toe
Uw mes kan door verschillende oorzaken uitschieten (onregelmatig tapijt, bot mes, afgeleid zijn, etc.). Op het moment dat u met het mes naar u toe snijdt en u schiet uit, staat het mes zo in uw hand, arm of been. Snij dus altijd met het mes langs uw lichaam en van u af. En, niet onbelangrijk, leg nooit uw hand in de snijlijn van het mes.

 

Gebruik het juiste en scherp gereedschap
Kijk of het gereedschap nog in goede staat is. Herstel eventuele gebreken. En vervang een bot mesje of zaagje, want daarmee schiet u eerder uit of is een lelijke houtsnede het gevolg.

 

Gebruik een haak- of veiligheidsmes
De kans dat u zich met een haakmes openhaalt, is kleiner dan bij een gewoon recht mes. Nog beter is het om een veiligheidsmes te gebruiken. Dit mes springt naar binnen als de druk wegvalt, waardoor het onmogelijk is u te verwonden. Gebruikt u een afbreekmes? Schuif het mes dan maar een klein stukje uit. Anders kan het afbreken, wegspringen en in uw gezicht of zelfs in uw oog terechtkomen.

 

Draag een veiligheidsbril
Hiermee voorkomt u dat een afgebroken stukje mes of materiaal in uw oog schiet.

 

Werk bij goed licht
U houdt goed zicht op uw werk waardoor de klus sneller zal gaan met een beter resultaat. Daarnaast zult u minder gauw struikelen over spullen die in de buurt liggen. Denk ook aan een extra lamp voor als uw klus uitloopt en het donker begint te worden.

 

klus bewust logo

Meer informatie over flexxfloors vloer leggen :