klusadvies
makkelijk zelf uw radiator en verwarming bekleden

Radiatorbekleding

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Heb je al een paneelradiator in huis, maar past deze niet in je interieurdesign? Dan is radiatorbekleding een stijlvolle oplossing. Je kunt kiezen voor diverse elegante ontwerpen, materialen en kleuren in GAMMA’s assortiment van CanDo en Sentimo. Zo verandert jouw radiator binnen een handomdraai in een bijzondere blikvanger. 

 

verschillende soorten radiatorbekleding

Bekijk de benodigheden

Radiatorbekleding bestaat uit staanders, zijpanelen en decorpanelen. Je hebt geen zijpanelen nodig als de radiatorbekleding van muur tot muur loopt. Bij andere decorpanelen heb je soms geen staanders nodig. Alle onderdelen worden daarom los verkocht.

Staanders en zijpanelen zijn universeel. Je kunt ze zelf inkorten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren of wit gegrondverfd. In geval van het laatste kun je zelf een kleur kiezen en de radiatorbekleding aflakken. De deocrpanelen zijn ook op maat te maken, behalve de panelen van gehard glas.

MDF radiatorbekleding van CanDo 

CanDo radiatorbekleding

Je kunt jouw radiator netjes wegwerken met CanDo radiatorbekleding in combinatie met een (CanDo) vensterbank en ventilatieroosters. De stijlvolle radiatorbekleding is beschikbaar in meerdere designs, van klassiek tot modern. De radiatorbekleding van CanDo is eenvoudig te installeren en kun je in iedere gewenste kleur schilderen. Zo past de bekleding altijd in je interieur. Wist je dat de bekleding ook uitstekend geschikt is voor het personaliseren van bijvoorbeeld kastdeuren of kamerschermen? 

 

decorpanelen 

De decorpanelen zijn het belangrijkste onderdeel van de radiatorbekleding, dit is het gedeelte dat je het meeste ziet. Je kunt kiezen uit verschillende panelen. Hieronder lees je welke soorten GAMMA aanbiedt. 

Radiatorbekleding - Gevlochten panelen

Gevlochten panelen

Gevlochten panelen

Deze vlechtmatten worden op de achterzijde van de staanders bevestigd.


Papier-webbing

Dit bestaat uit een vlechtmat van wit stevig papier. Het is sterk en makkelijk overschilderbaar. 


Gevlochten aluminium 

Deze panelen bestaan uit een vlechtmat van aluminium stroken. Verkrijgbaar in zwart en wit.

 

Radiatorbekleding - Stroken glas

Glas panelen

Deze panelen bestaan uit 3 brede horizontale stroken mat veiligheidsglas. De stroken zijn verkrijgbaar in drie lengtematen van 100, 80 en 60 cm. De stroken zijn niet in te korten. 

Bij hoge radiatoren is het mogelijk om meer dan 3 panelen boven elkaar te monteren. Hiervoor heb je een extra pakket nodig. Per strook wordt de radiatorbekleding 16,8 cm hoger.
 

 

Radiatorbekleding - stroken MDF

MDF panelen

Deze decorpanelen bestaan uit horizontale of verticale stroken MDF. Veelal verkrijgbaar in diverse kleuren of wit gegrond. Deze decorpanelen geven de radiatorbekleding een strakke uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radiatorbekleding - uitgestanst aluminium

Uitgestanst aluminium

Deze decorpanelen zijn in diverse geometrische motieven verkrijgbaar. De aluminium platen worden aan de achterzijde van de staanders bevestigd. Panelen van aluminium zijn niet overschilderbaar.

 

Radiatorbekleding - uitgestanst MDF

Uitgestanst MDF

Deze decorpanelen zijn in een klassieke uitvoering en in diverse geometrische motieven verkrijgbaar. De MDF panelen zijn prima overschilderbaar. Zo kun je zelf een kleur kiezen die bij je interieur past.

 

CanDo radiatorbekleding schilderen

Je kunt CanDo radiatorbekleding in vrijwel elke kleur schilderen. De radiatorpanelen, zijpanelen en staanders zijn vervaardigd van MDF en wit gegrond afgewerkt. De MDF decorpanelen zijn voorzien van witte overschilderbare folie en ook de webbing decorpanelen zijn geschikt om te schilderen. Wij adviseren om de panelen, staanders en eventuele decorpanelen pas ná montage van de complete CanDo radiatorombouw te schilderen.

 

Tip: Kies een zijde- of hoogglans verf in dezelfde tint als je muur voor jouw CanDo radiatorombouw. Dit zorgt voor een luxe uitstraling.

 

Let op: De glazen panelen bij CanDo Brighton en de MDF panelen die met folie zijn ommanteld bij CanDo Mix&Match zijn niet overschilderbaar. De CanDo Mix&Match panelen zijn los verkrijgbaar in de kleuren wit, taupe en grijs. Je kunt hiermee combineren en zelf bepalen welke combinatie het beste bij jouw interieur past.

CanDo radiatorbekleding combineren met een vensterbank

Voor een mooi resultaat kun je jouw CanDo radiatorbekleding afwerken met een speciaal ontworpen CanDo vensterbank, voorzien van 2 ventilatieroosters om de verwarmingscapaciteit van je radiator optimaal te benutten. De vensterbank is vervaardigd van MDF en afgewerkt met een overschilderbare folie. De CanDo vensterbank wordt geleverd in een standaard lengte van 160cm, welke je desgewenst kunt inkorten. Met het bijgeleverde kantenband kun je het geheel netjes afwerken.

metalen radiatorbekleding van Sentimo 

Sentimo radiator bekleding

Met een metalen radiatorbekleding voeg je exclusiviteit toe aan jouw interieur. Deze radiatorbekleding is beschikbaar voor alle gangbare formaten paneelradiatoren en verkrijgbaar in een breed kleurenpalet. 

Er zijn 3 mogelijkheden om je radiator weg te werken. Hieronder zie je welke. 

Radiatorbekleding - Semtimo

Optie 1

Met deze variant bedek je de radiator inclusief de radiatorkraan en de aan- en/of afvoerleiding. Dit kan alleen als het geen thermostatische radiatorknop betreft.

Radiatorbekleding - Sentimo

Optie 2

Je kunt ook je radiator bedekken, waarbij de radiatorkraan niet wordt meegenomen. Deze variant is mogelijk bij een thermostatische radiatorkraan. De aan- en/of afvoerleiding wordt wel bedekt.

Radiatorbekleding - Optie 3

Optie 3

Met deze variant bedek je alleen de radiator. De radiatorkraan en aan- en/of afvoerleiding zijn zichtbaar.

opmeten & bestellen Sentimo 

Voor deze radiatorbekleding hoef je  alleen de hoogte, diepte en breedte van de radiator te meten en de bestelling kan in gang worden gezet. De montage is zeer eenvoudig. Je klikt als het ware de ombouw over de radiator. Klik hier voor meer informatie over het bestellen van de metalen radiatorbekleding.

welke kleuren Sentimo radiatorbekleding zijn er?

Sentimo radiatorbekleding is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren. Of je nu op zoek bent naar een rustige kleur of juist een opvallende kleur, dankzij onze collectie vind je altijd een kleur die in jouw interieur past.

Beeld - Welke kleuren Sentimo radiatorbekleding zijn er?