klusadvies
GAMMA wandelstok

Wandelstok kopen

2 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Heeft u last van uw knie of rug? Dan kan een wandelstok u helpen om uw gewrichten te ontlasten, zodat u gewoon kunt blijven lopen. Naast dat u uw gewrichten minder belast, is het ook minder vermoeiend als u loopt met een wandelstok. De inspanningen worden meer gespreid over uw lichaam. Er zijn veel verschillende soorten wandelstokken. Welke is geschikt voor u? En waar moet u op letten met het aanschaffen van een wandelstok? Op deze pagina leest u daar alles over.

 

Bekijk de benodigheden

het kopen van een wandelstok 

Er zijn verschillende wandelstokken. De één geeft u meer ondersteuning dan de ander. Let bij het kopen van een wandelstok op de volgende kenmerken:

Wandelstok kopen - Greep

Greep

Als u veel met de wandelstok loopt, is de greep belangrijk. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een gel-greep of een Fischer-greep. De Fisher-handgreep is een brede en ergonomisch ontworpen greep die het gewicht over de hele handpalm en onderarm verdeelt. Ideaal als u de stok veel wilt gebruiken. Deze greep is beschikbaar voor zowel rechts- als linkshandigen.

Wandelstok kopen - Opvouwbaarheid

Opvouwbaarheid

Als u de wandelstok niet vaak gebruikt, is het handig als u deze op kunt vouwen. GAMMA verkoopt 3 wandelstokken die u kunt opvouwen.

Wandelstok kopen - Stabiliteit

Stabiliteit

Stabiliteit is belangrijk bij een wandelstok. Afhankelijk van uw situatie, kunt u kiezen voor een wandelstok, een kruk of een 4 poot. De laatste geeft extra stabiliteit. Daarnaast kunt u ook een 3-potige opzetstuk voor een wandelstok kopen. Deze is los verkrijgbaar. Aan de onderkant van de wandelstokken zitten rubbers. Deze slijten als u de wandelstok veel gebruikt. U kunt deze rubbers los kopen bij GAMMA en de oude gemakkelijk vervangen.

Rollator kopen - Handige hulpjes