Lamellen zijn ideaal voor ruimtes met afwijkende ramen, zoals bijvoorbeeld hoge of trapsgewijze ramen. Met deze verticale jaloezieën bepaalt op een gemakkelijke wijze de mate van inkijk en de lichtinval. Als je de lamellen volledig sluit, dan bieden ze complete verduistering en privacy. De kunststof lamellen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals je badkamer of keuken.

Standaardmaten lamellen

 • Keuze uit alle kleuren van de basis collectie
 • Breedte vanaf 90 cm t/m 250 cm
  Hoogte vanaf 130 cm t/m 260 cm
 • Binnen 1 werkdag in huis
Bekijk het assortiment

Lamellen inkortservice


 • Keuze uit alle kleuren van de basis collectie
 • Tegen een kleine meerprijs door ons in breedte en hoogte aan te passen
 • Levertijd circa 2 weken
Bekijk het assortiment

Lamellen op maat


 • Volledig naar jouw wensen samengesteld
 • Gebaseerd op de nieuwste trends
 • Exact op maat gemaakt, ook buiten de standaard maten
 • Levertijd circa 3 weken
Bekijk het assortiment


Geen zin of tijd om je raamdecoratie zelf in te meten of te monteren? Nieuwe gordijnen, jaloeziën of lamellen kun je door GAMMA Klusservice al laten monteren vanaf 30 euro per stuk.

Veelgestelde vragen over Lamellen

Wat is het verschil tussen standaardmaten of maatwerk

Bij Gamma vind je voor elk raam de juiste raamdecoratie. In onze standaardmaten collectie vind u onze kant en klare lamellen. Onze standaardmaten collectie wordt uitgevoerd met basis accessoires zoals het bedieningsmechanisme en koorden. In onze maatwerk collectie vindt u een uitgebreid kleurenpallet en diversen opties zoals stoffen lamellen. Daarbij biedt de maatwerk collectie net wat meer mogelijkheden met betrekking tot afmetingen van uw raamdecoratie.

Kan ik lamellen zelf inkorten?

Bij Gamma zeggen we: ‘’Ik kan het’’! Onze lamellen zijn dus zeker gemakkelijker zelf in te korten.
Twijfelt u nog hoe? Ga dan naar onze servicepagina en bekijk de tutorials. Het is ook mogelijk om uw jaloezie door ons te laten inkorten, via onze inkortservice.

Wat zijn de maximale afmetingen van lamellen?

Lamellen zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. De maximale breedte binnen onze standaard collectie is 250 cm, de maximale hoogte 260 cm. Zoekt u nog groter? Kijk dan bij onze maatwerkcollectie, hierbij is de maximale breedte 570 cm, de maximale hoogte 500 cm.

Wat zijn verticale lamellen?

Verticale lamellen zijn bij uitstek geschikt voor grote raampartijen of ramen met schuine kanten. Verticale lamellen, zoals de naam al zegt, hangen van boven naar beneden in verticale stroken. Door middel van het tuimelen van de lamellen kunt u de mate van lichtinval bepalen.

Lamellen kopen bij GAMMA

Bij GAMMA vind je een groot assortiment verticale lamellen waarmee je je huis volledig verduisterd en de privacy waarborgt. Door ze half dicht te draaien voorkom je inkijk, terwijl je wel licht binnen krijgt. Dit mooie gefilterde licht brengt sfeer in de ruimte. Daarnaast is het fijne van de lamellen dat je ze zover open- of dichtzet als je zelf wil. Zo bepaal je precies hoeveel inkijk je hebt en hoeveel licht naar binnen valt. Daarmee houdt je zonnestralen buiten, en een klein deel van de zonnewarmte. Maak een keuze tussen lamellen in standaard maten of lamellen op maat gemaakt, die je volledig zelf samenstelt via onze online configurator. Is je oog gevallen op een standaard maat en zijn ze te lang? Met onze klusadvies voor lamellen inkorten verstel je ze gemakkelijk zelf. Of schakel de GAMMA inkortservicein en laat het voor je doen.

Kunststof en stoffen lamellen

Binnen ons assortiment hebben we kunststof- en stoffen lamellen. Kunststof lamellen, ook wel PVC-lamellen genoemd, zijn voornamelijk praktisch: ze zijn goed te reinigen en werken goed in vochtige ruimtes. Bovendien hebben kunststof modellen een strakke uitstraling. Stoffen lamellen hebben over het algemeen een warmere uitstraling dan de kunststof variant. Daarom zijn deze een populaire keuze voor mensen die van een rustieke of huiselijke stijl houden. Lamellen hebben verder weinig onderhoud nodig, alleen af en toe even schoonmaken. Je reinigt de kunststof lamellen met een vochtige doek, en de stoffen variant was je in de wasmachine.

Wit, grijs en gekleurde lamellen

Lamellen weerkaatsen een deel van het zonlicht, zeker als ze een lichte kleur hebben. Vandaar dat wit een populaire tint is voor dit type raambekleding. Het natuurlijke licht dat naar binnenkomt laat de ruimte groter ogen en brengt een rustige sfeer. Liever een donkere tint? Onze grijze lamellen verduisteren beter dan een lichte variant. Met name als je een industrieel interieur hebt is de grijze kleur een aanrader. Naast wit en grijs hebben we nog vele andere gekleurde modellen. Laat ze op maat maken en ze worden helemaal naar jouw smaak. Zo zijn jouw gekleurde lamellen een echte eyecatcher in de ruimte.

Bij GAMMA zijn de verticale lamellen verkrijgbaar in de webshop en bouwmarkt. Speur tussen onze standaard maten of laat lamellen op maat maken. Dan weet je zeker dat ze passen en aan jouw wensen voldoen. Bekijk bij de specifieke productomschrijving of ze voorradig zijn en kom meer te weten over bezorging, bezorgkosten en onze services, zoals GAMMA Klusservice en inkortservice.

Recent bekeken