Heeft je trap beschadigingen of is je trap toe aan een make-over? Door je trap te renoveren met Cando traprenovatie geef je jouw trap binnen no-time een compleet andere uitstraling. Je gang of je kamer knapt hier gelijk van op en het is ook nog eens heel makkelijk zelf te doen wanneer je de treden op maat besteld.

Bestel op maat

Bestel op maat of bekijk ons standaard assortiment

Zo werkt traprenovatie op maat

Stap 1

Stel jouw traprenovatie eenvoudig samen middels de online configurator op onze website en reken af.

Stap 2

Wij nemen contact met je op voor een inmeetmoment. Het inmeten van je trap duurt ongeveer 45 – 60 min.

Stap 3

Met de maten van jouw trap gaan onze timmermannen aan de slag in onze fabriek en zagen alle onderdelen tot op de mm nauwkeurig.

Stap 4

Ca. 25 werkdagen na het inmeten is jouw traprenovatie gereed en bezorgen we deze bij jouw thuis. Monteren van de traprenovatie is eenvoudig zelf te doen met onze montagevideo en montagetips. Het neemt ca. 0,5 dag in beslag.

Stap 5

Geniet van jouw gerenoveerde trap!

Handig om te weten

  • Na het plaatsen van de order wordt er binnen 5 dagen contact opgenomen voor een inmeetafspraak
  • Voordat we komen inmeten, moet de trap volledig kaal zijn voor een juiste maatbepaling (max. 1 mm aan lijmresten)
  • Het inmeten van je trap kost 45 - 60 minuten op locatie
  • Ca. 25 werkdagen na het inmeten is jouw traprenovatie gereed en bezorgen we deze bij jouw thuis.
  • Aanpassen, ruilen of retourneren is niet mogelijk
  • Gratis thuisbezorgd

Veelgestelde vragen

Ik heb thuis nog lijm staan, kan ik deze gebruiken of moet ik specifieke lijm hebben?

Wij adviseren de CanDo traprenovatie lijm te gebruiken, deze is speciaal getest op de traprenovatie op maat en is veilig bevonden.

Mijn trap ziet er een beetje anders uit dan op de configurator, kan ik dan bestellen?

Trappen die we op maat kunnen produceren zijn trappen waarvan de treden opgesloten zitten tussen de ‘wangen’ van de trap. Trappen die wij nu nog niet op maat kunnen maken zijn wenteltrappen, open trappen, trappen met een tussenplateau en trappen met open zijkanten.

Wat als mijn trap niet goed genoeg afgeschuurd is voor de inmeting?

Er mag maximaal 1 mm aan lijmresten achterblijven. De trap hoeft dus niet helemaal glad geschuurd te worden maar de grove resten moeten wel weg zijn.

Als ik de trap ben vergeten kaal te maken, komt de inmeetdienst dan terug en betaal ik dan de kosten?

Als de trap niet kaal gemaakt is voor de inmeting, moeten wij nogmaals langskomen om de inmeting uit te voeren. Hier zitten extra kosten aan verbonden van € 75,- euro incl. btw.

Ik merk dat ik in de configurator de verkeerde kleur/materiaal heb gekozen, kan ik deze nog snel veranderen en hoe doe ik dit?

Het is belangrijk direct de juiste kleur en materiaal te kiezen omdat de producten speciaal voor je op maat worden geproduceerd. Mocht de inmeting nog niet hebben plaatsgevonden, neem dan contact op met de klantenservice.

Kan ik enkel traptreden kopen, ik wil liever geen stootborden, kan dit?

Ja dat kan, dit is een optie in de configurator bij het selecteren van de stootborden. Hierdoor zal de prijs lager uitvallen

Hoe wordt er contact met mij opgenomen voor het inmeten?

Wij zullen telefonisch met je contact opnemen voor het maken van een inmeetafspraak.

Moeten mijn traptreden ook 24 uur rusten op kamertemperatuur voor ik ze plaats zoals bij laminaat?

Dit is niet nodig, de treden zijn op maat gemaakt met genoeg vrije ruimte rondom zodat de treden niet zullen gaan klemmen.

Wat als ik de telefoon mis voor het inmeten? Bel ik dan terug of bellen jullie terug?

Wij zullen je terugbellen om de inmeetafspraak te maken.

Hoe leveren wij de treden en stootborden aan wat betreft maatvoering?

We leveren de treden links, rechts en achter ca. 2-4 mm kleiner dan de traptrede zelf zodat ze makkelijk te plaatsen zijn en goed zijn af te kitten. Hierdoor zit er een smalle spleet langs de treden en stootborden. Wij adviseren daarom om deze randen af te kitten. Kies hiervoor een kit op acrylaatbasis in de kleur naar wens, verschillende kleuren en merken zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt.
Acrylaatkit kan op alle traprenovatie van CanDo® worden toegepast. Kit langs alle zichtbare naden van de traptreden en stootborden. Met een vochtig doek of spons veeg je vervolgens de overtollige kit weg. Raadpleeg eventueel de gebruiksaanwijzing van de kit voor meer tips en tricks. Ga trede voor trede te werk om het uitdrogen van de kit te voorkomen.

treden en stootborden

Moeten de treden en stootborden worden afgekit langs de randen nadat deze geplaatst zijn?

Ja, dit is wel aan te raden. We leveren de treden links, rechts en achter ca. 2-4 mm kleiner dan de traptrede zelf zodat ze makkelijk te plaatsen zijn en goed zijn af te kitten. Door de naden langs de randen af te kitten krijg je het beste resultaat. Acrylaatkit kan op alle traprenovatie van CanDo® worden toegepast. Kit langs alle zichtbare naden van de traptreden en stootborden. Met een vochtige doek of spons veeg je vervolgens de overtollige kit weg. Raadpleeg eventueel de gebruiksaanwijzing van de kit voor meer tips en tricks. Ga trede voor trede te werk om het uitdrogen van de kit te voorkomen.

Recent bekeken