Fleurella Cacaodoppen 70L

(44 klantreviews)
€ 11.99
9.
59
Per liter € 0.14
Aanbieding t/m 15-08-2021
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • UV-bestendig:Ja

Kenmerken van Fleurella Cacaodoppen 70L
Fleurella cacaodoppen zijn een rustige en stijlvolle decoratie voor in de tuin. Met deze bodembedekker maakt u bijvoorbeeld paden en borders in de tuin helemaal af. Naast het rustieke uiterlijk hebben de cacaodoppen meer voordelen. Zo hebben ze een vochtregulerende werking en functioneren ze als bodemvoedende laag voor uw planten. Met de Fleurella cacaodoppen verandert u in een handomdraai de look van uw tuin. Verpakt per 70 liter.

Verschil potgrond, tuinaarde en bodembedekkers
Goede grond vormt de basis voor al jouw planten. Als je je planten in de grond of in een pot gaat planten is het aan te raden gebruik te maken van potgrond. De samenstelling van potgrond zorgt ervoor dat de grond lucht en water voldoende vasthoudt om voeding op te kunnen nemen, maar ook luchtig genoeg is om wortels in te laten groeien. Er bestaan diverse soorten potgrond afgestemd op jouw planten. Tuinaarde daarentegen is zwaardere grond en bevat minder voedingsstoffen waardoor het niet geschikt is om planten en bloemen in te planten. Tuinaarde gebruik je voor het ophogen van de border en het egaliseren van de tuin. Het gebruik van bodembedekkers is een praktische en decoratieve manier om de grond te bedekken met als bijkomend voordeel dat je minder kans hebt op onkruid, ongedierte en uitdroging. Voorbeelden van bodembedekkers zijn boomschors, cacaodoppen en kokosresten.

Tips voor een gezonde tuin
Gezonde grond is de basis voor mooie, groene, gezonde en bloeiende planten en bloemen en geeft mos en onkruid minder kans om te groeien. Gezonde planten zijn daarnaast ook weerbaarder tegen schimmels en ziektes. De basis voor een gezonde grond bestaat uit voeding, lucht en water. Compost toevoegen zorgt ervoor dat de structuur van de grond verbetert, waardoor de grond lucht en water beter doorlaat, voedingsstoffen beter kan opnemen en het stimuleert het bodemleven. Soms is het toevoegen van compost niet voldoende. Geadviseerd wordt om dan de grond om te spitten, bij voorkeur in de herfst. Dit zorgt ervoor dat de grond luchtiger wordt en is belangrijk voor het doorlaten van water en opnemen van voeding. Het voeden van planten kan door te bemesten. Kalk gebruik je om de zuurtegraad te herstellen. Verwijder verder regelmatig onkruid en mos en zorg dat de planten voldoende water krijgen. Ook afgevallen bladeren dien je regelmatig op te ruimen, omdat hier regelmatig schimmels in ontstaan. Controleer de planten regelmatig op problemen. Ondanks dat de plant gezond en sterk is kunnen namelijk toch schimmels en ziektes voorkomen. Probeer het probleem te herkennen en bestrijd het vervolgens met bij voorkeur natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Cacaodoppen
Productnummer 872048
Gewicht product 7000 gr
Merk Fleurella
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleur Bruin
Kleurfamilie Bruin
Inhoud 70.0 kg
Type artikel Sierschors
Inhoud verpakking 3.0 m²
Gebruik
UV-bestendig Ja
Technische kenmerken
Kleinste korrelmaat 5.0 mm
Grootste korrelmaat 15.0 mm
Etiket informatie

Heb je alles voor je klus?

Heb je alles voor je klus?
Reviews worden geladen

Recent bekeken