close

Plaatmateriaal

Plaatmateriaal zijn platen die worden gebruikt in de bouw of bij het maken van meubels. De bekendste zijn multiplex, MDF, spaanplaat, OSB en underlayment. Kenmerkend voor plaatmateriaal is dat het bestaat uit verlijmde laagjes hout, zoals triplex en multiplex, of uit grove vezels die met lijm samengeperst worden tot een massieve plaat. GAMMA is ook nog eens milieubewust bezig want vrijwel het hele assortiment plaatmateriaal heeft het FSC of PEFC keurmerk. Dat betekent dat het gemaakt is van hout uit verantwoord beheerde bossen.

Board

Hardboard, zachtboard, hardboard platen of een hardboard bedplaat. GAMMA heeft het board dat u nodig heeft. Gebruik dit als achterkant van een kast of egaliseren van de vloer. Met wat extra ventilatiemogelijkheid kunt u het ook gebruiken als bedbodem in plaats van een lattenbodem.

Compactplaten

Deze platen zijn bijzonder geschikt om buiten te gebruiken, bijvoorbeeld als gevelbekleding. Compactplaten zijn UV bestendig, onderhoudsarm en zeer hard.

MDF

Wilt u zelf meubels maken? Kies dan voor MDF plaatmateriaal. Goed te verven en makkelijk te zagen. Gebruik de dunne MDF plaat als achterkant van een kast of ander meubel.

Multiplex

Binnendeur maken van multiplex? Hardhout of zachthout? Aan u de keuze.

OSB

Gebruik de OSB plaat om wanden te maken of vloeren te leggen.

Spaanplaten

Iedereen kent de term spaanplaat wel. Relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Voor heel veel verschillende klussen toepasbaar.

Underlayment

Bijzonder geschikt voor binnen- en buitenbetimmering. Gebruik underlayment van grenen voor plaatsen waar het niet zichtbaar is. GAMMA heeft ook de vurenhouten underlayment variant voor de decoratieve constructies.

Overzicht plaatmateriaal

Bekijk voor het totale overzicht wanneer u nu precies welk plaatmateriaal kunt gebruiken het klusadvies van GAMMA.