Rolgordijnen

Rolgordijn kopen bij GAMMA

Rolgordijnen zijn praktisch in gebruik en brengen sfeer in je huis. GAMMA heeft een groot assortiment rolgordijnen, gemaakt van verschillende materialen en met specifieke eigenschappen. Zo vind je bij ons zowel lichtdoorlatende als verduisterende rolgordijnen. Je hebt keuze uit heel veel kleuren, dessins en maten. Wil je niet zelf je rolgordijn op maat maken, dan kun je bij ons een rolgordijn op maat bestellen. Hieronder vind je de keuzes waar je over na moet denken:

Stap 1: Soort raam

 • Heb je een gewoon recht raam? Ga dan naar stap 2.
 • Gaat het om een dakraam? Ga dan naar onze pagina met dakraam rolgordijnen

Stap 2: Standaard maat of rolgordijn op maat?

Bedenk eerst of je een standaard maat kiest, of rolgordijnen op maat. De keuze voor standaard maten of raamdecoratie op maat hangt vooral af van je budget, hoeveel tijd je hebt, en hoe handig je bent.

Standaard maat rolgordijn

 • Een standaard maat rolgordijn is het goedkoopst
 • Je moet het gordijn nog wel zelf op maat maken, maar met onze hulp is een rolgordijn inkorten niet moeilijk
 • Of je maakt gebruik van onze inkortservice, dan ben je nog steeds goedkoper uit dan bij rolgordijnen op maat
 • In beide gevallen geldt: selecteer de maat die het dichtst in de buurt komt van jouw maten
 • Je kunt dat doen door aan de linkerkant van deze pagina de filters 'Breedte' en 'Hoogte' te gebruiken
 • Bij de filters staat een blauwe tekst met 'Meer informatie', als je daar op klikt leggen we je uit hoe je je raam moet opmeten

Rolgordijnen op maat

Als je niet van klussen houdt, dan is het natuurlijk veel fijner om een rolgordijn te kopen dat je alleen nog maar hoeft op te hangen. Lijkt je dat wat, ga dan naar de pagina Rolgordijnen op maat. Dan heb je helemaal geen gedoe meer met ijzerzaagjes, scharen en meetlinten. Hoewel, je moet natuurlijk wel je eigen raam eerst goed inmeten.

Rolgordijnen thuis laten monteren

Het meest relaxed is als je helemaal niets hoeft te doen. Of misschien heb je niet de tijd of de mogelijkheid om zelf je raamdecoratie te monteren. Maak in dat geval gebruik van de montageservice van GAMMA.

Stap 3: Lichtdoorlatend of verduisterend rolgordijn?

Hoeveel licht moet er door je rolgordijn komen? Dat is de volgende keuze die je moet nemen. Ga naar de linkerkant van deze pagina en zoek het filter 'Lichtdoorlatend of verduisterend' en maak je keuze, dan verdwijnen de andere soorten rolgordijn uit je selectie. Hieronder de redenen voor licht of verduistering:

Rolgordijn verduisterend

De meeste mensen willen een 100% verduisterend gordijn in hun slaapkamer. Zeker in de zomer is het prettig als je niet te vroeg wakker wordt van het licht, of dat de kinderkamer bij het slapen gaan nog te licht is.

Lichtdoorlatend rolgordijn

Voor een raam in een woonkamer, speelkamer of studeerkamer is 100% verduistering niet nodig. De meeste mensen willen dan juist dat er nog wat licht naar binnen valt als het gordijn dicht is.

Stap 4: Vochtbestendigheid

Rolgordijnen badkamer

 • De meeste rolgordijnen zijn niet geschikt voor in de badkamer of andere vochtige ruimtes, omdat de stof van het gordijn te veel water of waterdamp opneemt
 • Wil je toch een rolgordijn in je badkamer? Geen probleem: GAMMA heeft vochtbestendige rolgordijnen
 • Ga naar de linkerkant van deze pagina en selecteer 'Ja' bij het filter 'Vochtbestendig'

Rolgordijnen woonkamer

Alle rolgordijnen op deze pagina zijn geschikt voor in woonkamers, werkkamers, speelkamers, kinderkamers en slaapkamers.

Stap 5: Rolgordijn voor het kozijn of in het kozijn?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen:
op de dag in de dag

Stap 6: Rolgordijn ophangen

Rolgordijnen inkorten en ophangen is niet moeilijk als je de juiste stappen volgt. We hebben het je zo makkelijk mogelijk gemaakt. Bekijk de klusvideo's Rolgordijnen ophangen:

rolgordijnen ophangen in de dag
rolgordijnen ophangen op de dag

Voordelen van zonwerende rolgordijnen

Een rolgordijn van GAMMA heeft vele voordelen:

 • Alle rolgordijnen werken zonwerend
 • Met een rolgordijn heb je een snelle manier om de gordijnen dicht en weer open te doen
 • Je kunt kiezen uit heel veel verschillende kleuren
 • Een rolgordijnen isoleert in de winter
 • Rolgordijnen dempen het geluid, waardoor je minder galm in de kamer hebt
 • We hebben zowel lichtdoorlatende als totaal verduisterende rolgordijnen

Wil je ter inspiratie andere soorten raamdecoratie zien, ga dan naar de informatiepagina van raamdecoratie. Daar vind je bijvoorbeeld ook plisségordijnen, vouwgordijnen en gewone gordijnen.

Pas op met HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Speciaal rolgordijn: duo rolgordijn

Een duo rolgordijn bestaat uit twee langs elkaar bewegende gordijnen, bestaande uit gewone en doorzichtige horizontale banen. Die lopen horizontaal. Als twee transparante banen achter elkaar terecht komen, dan geeft dat maximale lichtinval. Als je de donkere banen voor de transparante schuift, is het duo rolgordijn een verduisterend gordijn. Je vindt ze op onze assortimentspagina duo rolgordijnen.

Recent bekeken