toon meer toon minder
  • Smartwares
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Brandblussers

13 resultaten

Brandblusser kopen bij GAMMA

Een brandblusser bij de hand hebben op de momenten waarop het nodig is, dat is onbetaalbaar. Door een brandblusser te kopen, voorkom je veel schade en red je misschien zelfs wel een leven; thuis in de keuken, tijdens het klussen of onderweg met de auto. Een poederblusser of schuimblusser zorgt ervoor dat je beginnende branden eenvoudig bestrijdt en erger voorkomt. Kortom, met een brandblusser van GAMMA maak je echt een verschil als het erop aankomt. Al onze brandblussers zijn verkrijgbaar in verschillende brandklassen, zijn goedgekeurd en voorzien van de jaarlijkse keuringssticker. Tip: met ons klusadvies hulpmiddelen om brandveilig te wonen lees je meer over brandveiligheid in huis.

Soorten brandblussers, van poederblusser tot schuimblusser

Als er in huis of onderweg met de auto brand uitbreekt, dan ben je met een brandblusser snel bij de brandhaard. Zo voorkom je dat een brand zich kan uitbreiden en blus je de brand. Er bestaan twee soorten blussers: schuimblussers en poederblussers. Aan de buitenkant lijken deze twee soorten brandblussers veel op elkaar, maar er is een groot verschil. Hieronder lees je er meer over.

Verschillende brandklassen

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten branden zijn, die ingedeeld zijn in de klassen A, B, C, D en F:
  • A-brand: vaste stoffen
  • B-brand: vloeistoffen
  • C-brand: gas
  • D-brand: metaal
  • F-brand: vet en olie

Branden blussen met een brandblusser van GAMMA

Met schuimblussers is het mogelijk om A en B-branden te blussen. Poederblussers zijn ook geschikt voor C-branden. Met poeder blus je dus niet alleen vaste stoffen en vloeistoffen, maar ook gasbranden. Een schuimblusser is een brandblusser met water en schuim, dat voor een verkoelende werking zorgt. Een poederblusser bevat een poeder op basis van chemicaliën en zout waarmee een brand 'droog' geblust kan worden. Brandblussers zijn te krijgen met verschillende inhouden: 1, 6, 9, 12 en 50 liter. Blussen met schuim geeft de minste kans op nevenschade. Voor kantoren en auto’s is een schuimblusser daarom vaak een goede keuze.

Brandklasse D en F brandblusser

Naast A, B en C bestaan ook brandklassen D en F. Brandklasse D staat voor metaalbranden, zoals aluminium, metaal of magnesium. Een brandblusser die D-branden kan blussen, wordt ook wel een metaalbrandblusser genoemd. Brandklasse F is een brand van olie en vetten, zoals frituurvet en bakolie (vaak gecombineerd met klasse A en B in een ABF-brandblusser. Let bij een brandblusser dus ook op de brandklassen, afhankelijk van de toepassing. Ook geldt: hoe meer inhoud in liters bij schuimblussers of kilogram bij poederblussers, des te hoger de bluscapaciteit. Bezoek een GAMMA-bouwmarkt in de buurt om een brandblusser te kopen. Bekijk ook ons aanbod brandbeveiligingsmiddelen, waarmee je brand voorkomt of tijdig opmerkt.

Recent bekeken