Je gekozen filters: wis filters
Meer informatie
  • Gyproc
toon meer toon minder
Meer informatie


1 resultaten
Gyproc schroefkoppeling voor gipsplaten
2 klantreviews
Om ervoor te zorgen dat alle schroeven op de juiste diepte in je gipsplaten komen, gebruik je Gyproc Schroefkoppeling. Deze adapter sluit je eenvoudig aan op een zeskantboorkop,... Om ervoor te zorgen dat alle schroeven op de juiste diepte in je gipsplaten komen, gebruik je Gyp...
26.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in adapter

Boren en borensets

Met het juiste gereedschap ga je als vakman of doe-het-zelver vol vertrouwen aan de slag. Onmisbaar in de gereedschapskist is een goede borenset. Zoek jij nog naar de juiste boor voor je volgende opdracht? Bij Gamma vind je wat je zoekt. Wij hebben boortypen voor iedere klus.

Boren in hout

Een houtboor beschikt over een scherpe punt. Dit helpt je om in het hout te boren zonder uit te schieten. Hierbij heb je keuze uit een normale houtboor, speedboor of slangenboor.

De standaard houtboor ziet er uit als een normale boor met een scherp punt. Dit centreerpunt zorgt ervoor dat de boor niet wegglijdt. De houtboor is geschikt voor zowel zacht als hard hout en voor de meest gangbare klussen.
Een speedboor, ook wel vlinderboor genoemd, is bedoelt voor zachte houtsoorten. Dankzij het aanzetpunt centreer je de boor en kan deze niet wegglijden waardoor je nauwkeuriger boort. En dankzij het slimme boorontwerp kan de speedboor met een hoog toerental gebruikt worden waardoor de klus snel geklaard is.

Een slangenboor, ook wel spiraalboor of balkenboor genoemd, heeft een spiraalvorm waardoor het boorstof snel en goed wordt afgevoerd. Hiermee maak je schone en gladde gaten. Los van de spiraalvorm kenmerkt de slangenboor zich ook door zijn schroefpunt. Hiermee draait de boor zich eenvoudig in het hout en schiet hierdoor niet weg. Slangenboren zijn met name geschikt voor het maken van diepe gaten.

Boren in de muur

De steenboor die geschikt is voor stenen muren heeft geen scherpe punt en de gehele boor bestaat uit hetzelfde materiaal. Je begint het beste met boren op een laag vermogen, totdat het gat wat dieper is en de boor niet kan uitschieten. Vervolgens ga je op een hoger vermogen verder.

Voor het boren in betonnen muren gebruik je een betonboor. Het verschil met een steenboor is dat betonboren een ander type punt heeft van een hard materiaal. Omdat beton een harder materiaal is dan bijvoorbeeld baksteen, heb je in veel gevallen een klopboor nodig.

Boren in metaal

De metaalboor is scherp en heeft een spiraalvorm, zodat het makkelijk door het materiaal heen snijdt. Veel metaalboren zijn HSS boren. HSS staat voor High Speed Steel. Dit type staal kan warm worden zonder zijn hardheid te verliezen en hierdoor voor veel doeleinden te gebruiken.

Welke boor heb je nodig?

Welke boor je nodig hebt, is afhankelijk van je klus. Naast de gangbare houtboor, steenboor en metaalboor heb je bijvoorbeeld ook boren voor tegels, glas en gatenzagen.

Als je de juiste boor gevonden hebt, zal dit mogelijk een SDS-plus boor zijn. SDS staat voor Special Direct System en betreft het type boorschachtsysteem. SDS-plusboren zijn de opvolgers van SDS-boren. Deze boren plaats je makkelijk met behulp van een kliksysteem. Zo wissel je snel van boor. Bij SDS boren is het bovendien onmogelijk dat de boor losraakt wanneer je aan het boren bent.

Neem een kijkje in ons assortiment en vind jouw nieuwe boor bij Gamma.

Recent bekeken