Schaafmachines

11 resultaten

Met een schaafmachine kunt u heel gemakkelijk en precies een paar millimeter schaven van een houten werkstuk. U gebruikt deze dus vooral het wat grovere werk. Wilt u bijvoorbeeld een lange rand bewerken, ruw hout glad maken of verf weghalen? Voor al deze werkzaamheden is een schaafmachine heel handig. De machine heeft een vlakke, metalen voet met in het midden een ronddraaiende beitel. GAMMA verkoopt schaafmachines van verschillende merken en in diverse prijscategorieën. Kies voor ons eigen huismerk, Bosch, Makita of Black & Decker.

Makkelijker hout schaven met een elektrische houtschaaf

Er zijn ook handschaven te koop. Maar als u veel of grotere werkstukken moet schaven, dan is een elektrische houtschaaf een stuk makkelijker.

Sponningen maken

Met een schaafmachine kunt u vrij eenvoudig zelf een sponning maken. Dat kan van pas komen bij verschillende timmerwerkzaamheden.

Hoeken afschuinen

Ook het afschuinen van hoeken is een fluitje van een cent met een schaafmachine. Dankzij de diepte-instelknop gaat u nooit te ver.

Oppervlakte gladschaven

Verf verwijderen of een ruw stuk hout gladschaven gaat veel sneller met een elektrische schaafmachine dan dat u dit met de hand wilt doen. Hoeft u niet zoveel weg te halen, dan kunt u ook kiezen voor een schuurmachine.