• Bosch
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Schaafmachines

11 resultaten
Bekijk de TOP 10

Schaafmachines kopen bij GAMMA

Met schaafmachines krijg je op een snelle en eenvoudige manier allerlei oppervlakken glad, maak je zelf sponningen en schuin je randen af. Met een elektrische schaafmachine heb je dus een veelzijdig apparaat in huis. Vaak traploos instelbaar, zodat je elke sponningdiepte tot enkele millimeters probleemloos schaaft. Dankzij handige stofzakken of door een stofzuiger aan te sluiten werk je bovendien stofvrij en blijft je werkomgeving helemaal schoon. Een houtschaaf met zachte en ergonomisch gevormde handgreep zorgt ervoor dat je een elektrische schaafmachine urenlang comfortabel gebruikt. De meeste schaafmachines hebben een mes van ongeveer 8 centimeter breed. Een schaafmachine kopen betekent dus veel gemak en je werkt je materialen keurig netjes af. Natuurlijk kun je voor je klus ook een handschaaf gebruiken, maar met een elektrische schaaf werk je een stuk gemakkelijker. Als je niet zoveel materiaal weg hoeft te halen, dan is een schuurmachine mogelijk een goed alternatief.

Soorten schaafmachines

Wil je een schaafmachine kopen? Dan is het goed om vooraf na te denken over het doel dat je wilt bereiken. Bekijk voor meer informatie ons stappenplan voor het gebruiken van een elektrische schaaf. Een houtschaaf gebruik je vooral om planken, panelen en balken van verschillende houtsoorten te bewerken. Ook deuren en kozijnen of zelfs houten vloeren maak je met een elektrische schaafmachine perfect passend. Veel schaafmachines zijn voorzien van een schuurzool, een bescherming tegen beschadiging van het materiaal dat je bewerkt. Let als je een schaafmachine gaat kopen op welke spaandikte je maximaal kunt schaven. De spaandikte is de dikte die je per schaaf weghaalt. Deze diktes lopen op tot wel 2,6 mm. Met een goede elektrische schaafmachine maak je nauwkeurig de meest diverse materialen glad, of schraap je oude verflagen af. Meestal zijn de messen van een elektrische schaaf omkeerbaar. Dat betekent dat je een bot mes dus eenvoudig omdraait en weer verder schaaft. Zo doe je dus twee keer zo lang met één mesje.

Schaafmachines bij GAMMA

Met een elektrische schaaf van GAMMA maak jij van jouw werkstuk een mooi en strak geheel. Tijdens gebruik van je houtschaaf is het verstandig om een veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen. Als je werkt met MDF, dan is het dragen van een stofmasker erg raadzaam. Weet je al welke schaafmachine te kopen? Bekijk het aanbod dan in een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt of bestel je nieuwe houtschaaf eenvoudig online. Ook voor veel ander elektrisch gereedschap ben je bij GAMMA aan het juiste adres.

Recent bekeken