toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Schuurmachines

64 resultaten
Bekijk de TOP 10

Schuurmachines kopen bij GAMMA

Met schuurmachines maak je het uitvoeren van schilderwerk en andere veel voorkomende klussen in en rond het huis heel eenvoudig. Met een schuurmachine van GAMMA bereik je de kleinste en onbereikbare plekken waar je met de hand niet bij komt, of schuur je juist de grootste oppervlakken in een handomdraai. Schuurpapier bevestig je gemakkelijk en stevig met klittenband, waardoor je vrijwel onafgebroken doorschuurt. De beste schuurmachines liggen goed in de hand dankzij ergonomische en zachte handgrepen. Bij een elektrische schuurmachine met softgrip worden trillingen bovendien optimaal gedempt. Dat is heel prettig voor als je een langere tijd moet schuren. Maar waar moet je allemaal op letten als je een schuurmachine gaat kopen en welke soorten zijn er?

Soorten schuurmachines

Wat zijn de beste schuurmachines en welke soort gebruik je voor welke klus? Als we de verschillende schuurmachines vergelijken, zie je dat je voor elk type klus een speciale schuurmachine kunt kopen. De meest voorkomende en de beste schuurmachines zijn:

Excentrische schuurmachine
Dit type elektrische schuurmachine is bedoeld voor stevig schuurwerk, zoals het kaal schuren van deuren en deurposten. Kenmerk is de roterende schuurkop, die ook excentrisch beweegt. Zo hoef je niet op de nerfrichting te letten. Polijsten van metalen gaat ook prima met een excentrische schuurmachine.

Vlakschuurmachine
Een vlakschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken te schuren, zoals complete deuren of zelfs vloeren. Het grote schuurvlak beweegt heen en weer, waardoor je gelijkmatig en probleemloos grote oppervlakken schuurt.

Bandschuurmachine
Ook een bandschuurmachine is geschikt voor het zware werk. Door de hoge draaisnelheid schuur je in no-time een flinke laag hout weg.

Multischuurmachine
Een multischuurmachine is een schuurmachine die geschikt is voor zowel grote oppervlakken als het schuren van met de hand lastig bereikbare hoeken. Een afneembaar en verwisselbaar schuurvlak maakt het werken nog sneller.

Naast de bovenstaande veelgebruikte schuurmachines vind je bij GAMMA onder meer ook deltaschuurmachines en handpalmschuurmachines. Bekijk voor meer informatie ook ons klusadvies en keuzehulp om schuurmachines te vergelijken. In sommige gevallen is een multitool ook geschikt om schuurklussen mee uit te voeren.

Waarop letten bij een schuurmachine kopen?

Als je schuurmachines gaat vergelijken, houd dan rekening met een aantal specifieke kenmerken. Een van de belangrijkste beslissingen bij het kopen van een schuurmachine bij GAMMA is je keuze voor een schuurmachine op 230 V of een accu. Met een accu werk je snoerloos en heb je geen last van verlengsnoeren. Met schuurmachines op netspanning werk je vaak wel langer door. Een ander belangrijk punt is het maximale toerental. De beste schuurmachines bieden meerdere snelheden. Zo kies je altijd de snelheid die het beste bij je werkstuk of het materiaal past. Daarnaast is de mogelijkheid om stof af te zuigen erg belangrijk. Let ook op de verwisselbaarheid van de schuurvellen. Een schuurmachine van GAMMA werkt met klemmen aan de zij- of voorkant, of een snelle en eenvoudige bevestiging met klittenband.

Elektrische schuurmachine aanschaffen bij GAMMA

Met een elektrische schuurmachine werk je lekker door en raak je niet vermoeid. Tijdens gebruik van schuurmachines is het altijd verstandig om een stofmasker en gehoorbescherming te dragen. Bekijk ons aanbod in een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt of bestel je nieuwe schuurmachine eenvoudig online. Ook voor veel ander elektrisch gereedschap vind je bij GAMMA alles wat je nodig hebt.

Recent bekeken