tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Stoomreinigers

7 resultaten
Bekijk de TOP 10

Stoomreiniger kopen bij GAMMA

Er zijn steeds meer mensen die zweren bij schoonmaken met stoom. En dat is niet vreemd: het is supermakkelijk en extra hygiënisch. Stoom doodt bacteriën. Je hebt er geen chemische middelen voor nodig, anders dan een stofzuiger blaast een stoomreiniger geen droge lucht met allergene stoffen je kamer in. Oftewel: een stoomreiniger is ook nog eens goed voor de gezondheid van jou en je huisgenoten en/of kinderen. Alles wat je nodig hebt is water en een stopcontact. Er zijn reinigers die er hetzelfde uitzien als een stofzuiger en kleinere met een stoomspuitmond, speciaal voor het reinigen van voegen, schimmel, of hoekjes en randjes.

Hoe werkt een stoomcleaner?

Een stoomreiniger heeft een reservoir dat je van tevoren vult met water. De machine verwarmt het water. (De ene stoomreiniger doet dat sneller dan de andere; check daarvoor de filters aan de linkerkant van deze pagina.) Het opgewarmde water wordt als stoom naar het schoon te maken oppervlak gedrukt. Vaak gaat dat via een dweil die aan het uiteinde zit van de steel. De hete stoom weekt aangekoekt vuil los van bijvoorbeelde de vloer losgeweekt.

Voordelen van een stoomreiniger

Een stoomreiniger heeft vele voordelen:
- Het gaat makkelijk, zonder drukt te zetten. De hete stoom doet het werk. Je hoeft niet te boenen.
- Stoom is biologisch schoon en milieuvriendelijk. Je hebt niet allerlei chemische middelen nodig om het toch brandschoon te krijgen.
- Onze stoomcleaners zijn zuinig met water. Met één liter water kun je zo ontzettend veel stoom maken, dat je zo'n 20 minuten onafgebroken kunt schoonmaken.
- Stoom laat, anders dan reinigingmiddelen en zeep, geen resten achter die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Wat is een handstoomreiniger?

Een standaard stoomreiniger wordt een 'sledestoomreinger' genoemd. Deze trek je net als een stofzuiger achter je aan door het huis. Het is dan ook vooral bedoeld voor het reinigen van vloeren. Maar omdat je met stoom zoveel meer kunt, zijn er allerlei andere toepassingen. Je kent natuurlijk al het strijkijzer, dat ook met stoom werkt. Maar in het bereik van het schoonmaken zijn ook nog vele toepassingen: wc's, douches, ramen, spiegels, kookplaten, etc. Hiervoor kun je aparte accessoires op je sledestoomreiniger zetten.
Maar voor die snelle schoonmaakklusjes in kleine hoekjes en randjes is een handstoomreiniger veel handiger. Die is veel lichter. Dat is vooral handig als je op een moeilijke bereikbare of hoge plek wilt schoonmaken. Je hoeft dan veel minder gewicht naar boven te tillen.

Kärcher stoomreiniger

Eén van de meest gewilde merken in dit segment is Kärcher. Dit Duitse bedrijf bestaat al sinds 1935 en heeft jarenlange ervaring met stoomtechnologie. Als je een en Kärcher stoomreiniger koopt, dan weet je dat je kwaliteit koopt. Het merk heeft ook een behoorlijke reeks schoonmaakapparaten. In de filters aan de linkerkant kun je kiezen tussen verschillende soorten en specificaties. Snap je het niet helemaal? Klik dan de blauwe vraagtekentjes open. Daarachter leggen we uit wat de keuzemogelijkheiden zijn, en wat dat betekent.

Recent bekeken