• Waterpas


2 resultaten
Bosch Professional digitale hellingmeter GIM 60
De Bosch Professional digitale hellingmeter GIM 60 is geschikt voor hellingen, horizontale vlakken of hoeken van 0° tot 360° die exact bepaald moeten worden. Hoek- en hellingmet... De Bosch Professional digitale hellingmeter GIM 60 is geschikt voor hellingen, horizontale vlakke...
140.
00
Bekijk alles in waterpas
Bosch Professional digitale hellingmeter GIM 120
2 klantreviews
De Bosch Professional digitale hellingmeter GIM 120 is geschikt voor hellingen, horizontale vlakken of hoeken van 0° tot 360° die exact bepaald moeten worden. Hoek- en hellingme... De Bosch Professional digitale hellingmeter GIM 120 is geschikt voor hellingen, horizontale vlakk...
180.
00
Bekijk alles in waterpas

Waterpassen kopen bij GAMMA

Wil je een waterpas kopen om te weten of je tijdens het klussen recht blijft werken? Bij GAMMA heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment. We hebben standaard waterpassen in verschillende formaten en daarnaast ook digitale varianten om extra nauwkeurig te werken.

Wat is een waterpas?

Een waterpas wordt ook wel een timmermanswaterpas genoemd. Het is een meetinstrument, oorspronkelijk afkomstig uit de bouwkunde, om te bepalen of een vlak of lijn zo precies mogelijk horizontaal ligt. Ook tijdens het klussen komt een waterpas goed van pas. Bijvoorbeeld als je een tegelvloer aan het leggen bent en wilt weten of de tegels op dezelfde lijn liggen. Of als je een constructie in elkaar aan het timmeren bent en wel zeker wilt dat alle latten haaks op elkaar aansluiten en je niet scheef aan het werken bent. Een waterpas is een balk van metaal, hout of kunststof waarin een zogeheten libel is geplaatst. Dat is een gekromd en doorzichtig buisje dat gevuld is met een lichtgekleurde vloeistof. In het midden van het buisje zie je twee streepjes waartussen de luchtbel precies past. Als je de waterpas neerlegt en de luchtbel staat precies tussen de streepjes, dan weet je dat alles waterpas ligt. In ons klusadvies voor het loodrecht meten lees je stap voor stap hoe je recht meet met een waterpas.

Kleine en lange waterpassen

Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten met diverse lengtes. Bedenk vooraf goed waar je je waterpas voor nodig hebt en stem daar je uiteindelijke keuze op af. Een kleine variant is handig om altijd bij de hand te hebben voor als je bijvoorbeeld een schilderijtje recht wilt hangen. Een waterpas van 20 cm is daarbij al voldoende. Een langere pak je erbij als je een kastje of wandplank wilt ophangen. Zo weet je zeker dat je deze in één keer recht ophangt. Binnen ons stelwaterpassen assortiment vind je waterpassen van grote lengtes tot wel 2000 cm.

Digitale waterpassen

De meest bekende zijn voor de meeste mensen de felgele analoge waterpassen. Bij GAMMA hebben we hiernaast ook digitale varianten. Deze worden ook wel hoek- en hellingmeters genoemd. Digitale waterpassen hebben kleine displays waarop je de waarden afleest. Hierdoor zijn digitale hoek- en hellingmeters veel nauwkeuriger omdat je het op de detail ziet. Ze worden daarom ook vaak professioneel gebruikt. Gebruik ze waarbij de hoek een bepalende factor is of juist ter controle hiervan, zoals bij het leggen van een vloer en het inpassen van meubilair of ramen.

Zoek je nog meer instrumenten om mee te meten? Bekijk ons meetgereedschap assortiment voor een rolmaat of duimstok bijvoorbeeld. Bestel online of breng een bezoek aan een van onze GAMMA-bouwmarkten. Als je online bij ons winkelt, profiteer je in ieder geval altijd van de volgende voordelen:

  • We hebben meer dan 30.000 artikelen in onze webshop.
  • Je hebt de mogelijkheid om zelf je bezorgdag te kiezen.
  • Je kunt vragen stellen via de handige kluschat.
  • We geven je tips en adviezen via ons klusadvies.

Recent bekeken