• Striptang
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Striptang

14 resultaten
GAMMA afstriptang VDE
(1)
10.
39
15.99
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Aanbieding nog 6 dagen geldig
Alleen in bouwmarkt te koop
GAMMA afstriptang coax
9.
49
18.99
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Aanbieding nog 6 dagen geldig
Alleen in bouwmarkt te koop
OK afstriptang
4.
00
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Alleen in bouwmarkt te koop

Heb je een striptang nodig om de elektriciteitskabels of –draden in huis te strippen? Neem dan eens een kijkje in het ruime assortiment van GAMMA. Wij hebben voor elke klus die te maken heeft met het strippen van kabels de juiste oplossing.

Wat is een striptang?

Een striptang is een stuk gereedschap dat je gebruikt om eenvoudig elektriciteitskabels en –draden te strippen. Zo’n tang ziet er in principe uit als een gewone tang, maar het grootste verschil is dat boven de handgreep twee stalen L-vormige hefbomen zitten. Op één van die hefbomen zit een schroefje. De hefbomen hebben uitsparingen met een scherpe rand. Dat wordt gebruikt om in de draad of kabel te snijden.

Soorten striptangen

Striptangen zijn er in verschillende soorten en maten. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van wat je precies moet gaan doen.
• Traditionele striptang die ook wel draad striptang of draad stripper genoemd wordt. Specifiek geschikt voor het strippen van elektriciteitsdraden.
• Kabel striptang (ook wel kabelstripper of kabelmantel stripper) om elektriciteitskabels te strippen of te ontmantelen.
• Automatische kabel striptang, die automatisch de draad of kabeldoorsnede aanpast. Zo raken er geen delen van de draad of kabel beschadigd die niet mogen beschadigen.

Zo werkt een striptang

Een traditionele striptang werkt in principe heel eenvoudig. Je stelt het schroefje dat op een van de tangen zit op de juiste diameter in. Nu kan je de draad met de tang op de juiste lengte inknippen. Om vervolgens de draad gemakkelijk te strippen. Een automatische striptang werkt nog eenvoudiger. Daarbij past de tang zich namelijk automatisch aan de diameter van de draad of kabel aan. Instellen is daarbij dus niet nodig.

Striptang kopen bij GAMMA

GAMMA heeft verschillende soorten striptangen in het assortiment. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt helemaal af van de klus die je wilt gaan uitvoeren. Kan je daar wel wat advies bij gebruiken? Neem dan eens deel aan onze handige kluschat. Bestel vervolgens de striptang van je voorkeur direct online of bezoek een van onze GAMMA-bouwmarkten. Zo heb je je gewenste striptang supersnel in huis.

Recent bekeken