Meer informatie
Meer informatie


2 resultaten
Bouwhelm
Uitstekend beoordeeld
8 klantreviews
Loop goed beschermd rond op een bouwplaats met de suki bouwhelm. De bouwhelm voldoet namelijk aan de veiligheidsnorm EN 397. De gele helm zit comfortabel dankzij de voering. Bov... Loop goed beschermd rond op een bouwplaats met de suki bouwhelm. De bouwhelm voldoet namelijk aan...
19.
49
Bekijk alles in bouwhelm
Veiligheidshelm
te huur
Op zoek naar gereedschap om te huren? Wij verhuren gereedschap voor elke klus. Met deze complete veiligheidshelm bied je optimale bescherming aan je hoofd, gezicht en oren. De h... Op zoek naar gereedschap om te huren? Wij verhuren gereedschap voor elke klus. Met deze complete ...

Bouwhelmen kopen bij GAMMA

Bouwhelmen zorgen ervoor dat je goed beschermd op een bouwplaats rondloopt. Met een bouwhelm heb je geen last van stoten of vallende objecten die bijvoorbeeld van steigers kunnen vallen. Een bouwhelm van GAMMA zit comfortabel dankzij de voering met leren delen. Een bouwhelm is gemaakt van stevig en hard materiaal en heeft een schokdempende werking. Ook past de bouwhelm van GAMMA vrijwel iedereen, want hij is eenvoudig verstelbaar van maat 53 tot en met 62. Het dragen van een bouw- of veiligheidshelm is niet altijd verplicht, maar in veel gevallen wel aan te raden. In de bouw, op plaatsen waar met hijskranen wordt gewerkt en bij productiebedrijven is het dragen van een helm vaak wel verplicht. Deze verplichting wordt bij het betreden van het terrein meestal extra aangegeven door een rond blauw bord met een witte afbeelding van een helm.

Bouwhelmen en veiligheidshelm in de bouw

De bouwhelm van GAMMA biedt een goede bescherming tegen stoten en vallende objecten. Ga je op de bouwplaats of ergens anders ook zagen, slijpen of andere werkzaamheden uitvoeren waarbij rondvliegende deeltjes vrijkomen? Dan is het kopen van een veiligheidshelm een goed idee. Een veiligheidshelm biedt namelijk nog meer bescherming dan een bouwhelm en is bijvoorbeeld onmisbaar bij snoei- en zaagwerk. Voor extra comfort is een veiligheidshelm voorzien van een comfortabel binnenwerk en is de helm na gebruik eenvoudig schoon te maken. Ook beschikken de meeste veiligheidshelmen over een vizier en oorkleppen of oordoppen, waarmee ook meteen harde omgevingsgeluiden gedempt worden. Op deze manier bescherm je zowel je hoofd, ogen als gehoor tegelijkertijd.

Kenmerken van goede bouwhelmen

Over het algemeen geldt: hoe gemakkelijker en prettiger een veiligheidshelm in de bouw draagt, des te groter de kans dat iemand hem ook echt gebruikt. Daarom is het bij een veiligheids- of bouwhelm belangrijk om voor aankoop te letten op de kenmerken van een goede bouwhelm:

  • Comfortabel aanvoelend binnenwerk met een goede pasvorm en een zweetband tegen het voorhoofd
  • Traploos verstelbare hoofdband die met linnen of leer bekleed is en beschikt over een kinriem die de oren vrijhoudt
  • Te combineren met aanvullende veiligheidsmiddelen, zoals gehoor- en gelaatsbescherming
  • Te dragen met een muts of andere middelen tegen de kou
  • Beschikt over afdekbare ventilatieopeningen
  • Schaal van lichtgewicht materiaal
  • Hygiëne

In goedgekeurde bouwhelmen vind je in de klep van de helm de productiedatum, het model en de fabrikant. Ook komt de helm met een gebruiksaanwijzing om de maat correct in te stellen. Dit is belangrijk om rekening mee te houden wanneer je een veiligheidshelm gaat kopen.

Bouwhelmen bij GAMMA

Wil je een bouwhelm kopen? Bij GAMMA vind je bouwhelmen voor een optimale bescherming van je hoofd. Een veiligheidshelm voor in de bouw is nodig om veilig en prettig te werken. Denk ook aan extra middelen voor veiligheid en bescherming, zoals goede werkhandschoenen. Kom langs in een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt of koop je veiligheidshelm in de GAMMA-webshop.

Recent bekeken