toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Dakraam jaloezieën

8 resultaten

Dakraam jaloezieën kopen bij GAMMA

Een jaloezie voor je dakraam wordt altijd op maat gewerkt. De lamellen moeten precies passen en aan de zijkanten perfect in geleidende rails lopen. Want een dakraam loopt altijd schuin. Zonder die geleiders zou je jaloezie recht omlaag gaan hangen, in plaats van tegen het raam:

dakraam jaloezie detail

Daarom helpt GAMMA je op deze pagina om een product te kiezen dat precies bij jouw dakraam past. Iets dat letterlijk ‘past’ op jouw specifieke raam, maar natuurlijk ook een jaloezie die qua uiterlijk exact jouw smaak is.

Welke jaloezie past op mijn dakraam?

Dakraam jaloezieën moeten exact passen, zonder dat je iets hoeft in te korten. Als je de goede maat hebt, zijn de lamellen precies breed genoeg. Je hoeft de jaloezie alleen op de binnenkant van je dakraam te plaatsen.

Om je beter van dienst te zijn, hebben we de jaloezieën voorzien van codes. Die codes komen overeen met de typen dakramen. Dan hoef je niet te meten. Gebruik de filters aan de rechterkant van deze pagina:

  • Raamcode
  • Maatcode

Die codes vind je achter de klep van je dakraam. Zie onderstaand plaatje. De sticker of plaat kan er verschillende uitzien, maar de codes staan er altijd op. Zowel de raamcode (oranje in het plaatje hieronder) als de maatcode (blauw in plaatje hieronder). Selecteer in het filter eerst de raamcode en vervolgens de maatcode. Daarna zie je op je scherm alleen nog maar de dakraam jaloezieën die precies op jouw dakraam passen.
raamcode maatcode groot

Voordelen van een jaloezie op je dakraam

Een dakraam jaloezie heeft vele voordelen:

  • Met jaloezieën kun je gemakkelijk de lichtinval regelen
  • Dat doe je door de aluminium lamellen te draaien
  • Bijvoorbeeld in de badkamer: wel lichtinval, geen inkijk
  • Onze jaloezieën zijn vochtbestendig en makkelijk schoon te maken

Nadelen van een jaloezie op je dakraam

  • Een jaloezie heeft eigenlijk maar 1 nadeel: hij is niet 100% verduisterend te maken. Er zal altijd iets van licht tussen de lamellen door komen. Dakraam jaloezieën zijn dus minder geschikt voor in de slaapkamer - tenzij je het juist prettig vindt om niet in het pikkedonker te slapen.
  • Dakraam jaloezieën houden de warmte van de zon niet buiten, ook niet als je de lamellen dicht draait. De zonnestralen komen door het raam naar binnen en warmen de lamellen op. Wil je de zonnewarmte echt buiten houden, dan heb je dakraam zonwering nodig, aan de buitenkant.

Alternatieven voor dakraam jaloezie

Zoek je toch een verduisterend rolgordijn, zonwering, of wil je ter inspiratie andere soorten raamdecoratie zien, ga dan naar de algemene pagina met dakraamdecoratie. Daar vind je bijvoorbeeld ook plisségordijnen.

Recent bekeken