close

Picknicktafels

Picknicktafel douglas
Picknicktafel douglas
(3)
159.
00
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Bekijk product
Picknicktafel vuren afneembare zandbak
Picknicktafel vuren afneembare zandbak
(1)
89.
00
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Alleen in bouwmarkt te koop
Kinderpicknicktafel exclusive 100x90x49 cm
Kinderpicknicktafel exclusive 100x90x49 cm
(2)
56.
95
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Alleen in bouwmarkt te koop
Picknicktafel Exclusive recht 180x70 cm
Picknicktafel Exclusive recht 180x70 cm
(13)
149.
00
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Alleen in bouwmarkt te koop

Picknicktafel kopen bij GAMMA

Samen eten aan de picknicktafel is gezellig én praktisch. Dit soort tuintafel geeft een lekkere zonnige vakantiesfeer aan je tuin of terras. Een picknicktafel heeft de volgende voordelen:

Flexibel voor aantal personen

Een picknicktafel is multifunctioneel. De standaardmaat biedt plek aan minstens vier, maar meestal zes personen. Maar als je nog even inschikt, kan er altijd nog iemand bij. Of je zet er nog stoelen bij aan de zijkanten. Maar je kunt er ook even lekker met z'n tweeën aan zitten, met lekker veel ruimte voor een uitgebreid ontbijt met een krant of ander leesvoer.

Stevigheid

Picknick tafels zijn robuust en sterk. Ze kunnen tegen een stootje en kunnen veel kilo's dragen. Let wel op: als er aan de ene kant van de tafel veel mensen zitten, en op de andere bank maar één persoon, dan kan de tafel omklappen als die ene persoon opstaat!

Verplaatsbaarheid

Als je een loungeset of tuinset moet verplaatsten, dan moet je meerdere dingen oppakken. Een picknicktafel bestaat uit één stuk, dus je hoeft maar één ding te verplaatsen. Dat moet je wel met minimaal twee personen doen.

Kinderpicknicktafel

Kinderen zijn dol op picknicktafels. Je kunt er gezellig met meerdere vriendjes en vriendinnetjes aan zitten. Een aparte picknicktafel voor kinderen is daarom een ideale aanvulling op de eetplek voor volwassenen. Kinderpicknicktafels zijn uiteraard een stuk kleiner, en daardoor precies goed voor kortere beentjes.

Inklapbare picknicktafels

Een picknicktafel wordt nog handiger als je hem kunt inklappen. Dan kun je de tafel makkelijk in de schuur opbergen, of in de auto of aanhanger meenemen. Wil je een extra compacte tafel voor op de camping? Kijk dan ook eens naar de campingstoelen en campingtafels op onze campingpagina.

Houten picknicktafels

Picknicktafels zijn over het algemeen van hout. Maar er zijn verschillende soorten hout. Omdat een tuintafel altijd buiten staat, zijn alle houtsoorten onderhoudsvrij en weerbestendig. Er zijn wel verschillen in duurzaamheid, en hoe lang ze meegaan. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Douglashout: eerst heeft het hout een frisse oranje uitstraling, daarna wordt het langzaam wat grijzer door de zon
  • Geïmpregneerd hout: meestal grenen of vuren, dat behandeld is met impregneermiddel (te herkennen aan groenige uitstraling)
  • Hardhout: gaat het langst mee
  • Steigerhout: wordt meestal zelf gemaakt uit steigerplanken of ander sloophout, zie ook de stappenplannen Steigerhouten meubelen maken