Smartwares Rookmelder RM149

11.
99
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Inclusief batterij
  • Ook verkrijgbaar in 2 stuks
  • 85dB
  • Testknop

Een rookmelder kan je leven redden. Als je slaapt, ruik je niets. Breekt er ‘s nachts brand uit? Dan is de kans groot dat je niet wakker wordt. Door de giftige rook raak je snel buiten westen. Een Smartwares rookmelder, zoals de RM149, waarschuwt je en jouw gezin bij een beginnende brand. Hij geeft een hoog en hard geluid waar je zeker wakker van wordt.

Specificaties
Het alarm van de Smartwares rookmelder heeft een geluidsniveau van 85 dB, waardoor de rookmelder altijd te horen is. In de verpakking zit naast de rookmelder, en het bevestigmateriaal ook nog een batterij. De levensduur van de batterij is een jaar.

Installatie
Plaats op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder. Je kunt het beste alle ruimtes waar je doorheen moet als je vlucht, voorzien van rookmelders. Dat zijn bijvoorbeeld de gang, de overloop en de trappen. Bevestig de melder altijd tegen het plafond. Het plaatsen van de RM149 rookmelder is overigens erg eenvoudig, want deze rookmelder is draadloos. Je bevestigt hem aan het plafond met de bijgeleverde schroefjes.

Onderhoud
Stof en vuil kunnen de werking van een rookalarm verminderen. Dus stof je rookmelder regelmatig af (bijvoorbeeld 1 x per maand), of gebruik de stofzuiger om de rookmelder schoon te houden. Je kunt de behuizing van de RM149 rookmelder ook met een iets vochtige doek afnemen. Gebruik echter nooit schoonmaakmiddelen op de melder en beschilder deze ook niet. Test daarnaast minimaal één keer per maand te testen. Dit doe je door op de testknop te drukken en deze even vast te houden. Test nooit met open vuur! Als je het alarm niet hoort, controleer dan of de batterij goed is aangesloten en vervang de batterij wanneer deze leeg is. Als de batterij aan vervanging toe is, geeft de melder dit vanzelf aan door regelmatig, minimaal 30 dagen lang, af en toe een klein piepje te laten horen. Je weet dan dat je meteen de batterij moet vervangen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Rookmelder
Productnummer 540108
Gewicht product 130 gr
Hoogte product 17.5 cm
Lengte product 4.0 cm
Breedte product 11.5 cm
Type(nummer) RM149
Merk Smartwares
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleurfamilie Wit
Wecycle Ja
Stibat Ja
Type artikel Rookmelder
Gebruik
Detecteert Rook
Technische kenmerken
Alarm volume 85.0 dB
Levensduur batterij 1.0 Jaar
Voeding Batterij
Type batterij 9 volt
Met ingebouwde accu/batterij Nee
Reviews worden geladen

Recent bekeken